Annons

Motionerar för de svagare

Gävleborg Två motioner till förbundsstämman handlar om hur Hyresgästföreningen bättre ska kunna stötta de svaga i samhället. Sonia Nilsson Ullström är en av motionärerna.

I en handvändning kan vem som helst drabbas av en personlig tragedi med konsekvenser för vårt sociala liv eller mentala hälsa som ingen kunnat förutse eller kunnat motverka. En människa som blir utsatt kan också i sin rädsla eller isolering agera skrämmande och utsätta andra för kränkningar och mobbning.

Så skriver Sonia Nilsson Ullström från Älvkarleby bland annat i sin motion.  Hon vill att stämman beslutar att bli en folkrörelse som står för solidaritet som ställer sig bakom alla människors rätt att bemötas respektfullt och att föreningar och lokala hyresgästföreningar uppmanas att bjuda in föreläsare från bland annat Demensförbundet och RSMH, Riksförbundet för social och mental hälsa.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Regionstyrelsen i Aros-Gävle motionerar om bättre sätt att bemöta främlingsfientlighet. I motionen skriver man att man i ”många sammanhang möter vi tyvärr både öppen och uttalad främlingsfientlighet såväl som mer ”smygande” sådan. Oavsett vilket så har vi som folkrörelse ett stort ansvar att bekämpa sådana yttringar, särskilt om det finns sådant inom vår egen organisation.”

Regionstyrelsen vill att stämman ska besluta att aktivt söka samarbete med Expo och Abf kring dessa frågor, att det utarbetas material i ämnet och att frågan tas upp kontinuerligt i utbildningsverksamheten.

Annons
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022 Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Suspenderas efter rasistiska uttalanden Anklagades för rasism – nu lämnar han alla förtroendeuppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.