HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Naken man i hiss – nu får hyresgästen flytta

Halmstad En hyresgäst i Halmstad har festat, bråkat med grannar, kastat fimpar från balkongen och haft en gäst som påträffats naken i fastighetens hiss. Nu har värden fått nog och avhyser hyresgästen.
Foto: Pixabay
Hyresnämnden gick på värdens linje och den festande hyresgästen får flytta.

Hyresgästen hyr två rum och kök på sjunde våningen av en privat värd i centrala Halmstad. Hyresgästen har fått klagomål för bland annat högljudda fester, vänner som skrikit och ropat i husets entré, att hen inte tagit hand om sin tvätt eller städat efter sig i tvättstuga. Vid ett tillfälle har även en naken man påträffats i hissen som enligt värden ska ha varit drog- eller alkoholpåverkad. Störningarna ansågs vara så pass allvarliga att värden sade upp hyresavtalet. Hyresgästen bestred beslutet och parterna har nu träffats i hyresnämnden.

I hyresnämnden erkänner hyresgästen att hen och dennes vänner stört under några månader. Hen förklarar att hen haft drogproblem och gått igenom en svår livssituation. Nu ska hyresgästen ha rett ut några av sina problem och yrkar på att få bo kvar i lägenheten.

Läs ocksåAF Bostäder vill säga upp student

Efter att nämnden hört ett antal vittnen, värden samt hyresgästen är deras uppfattning att hyresgästen inte vidtagit de rätta åtgärderna för att få slut på störningarna. Värdens uppsägning av hyresavtalet den 31 maj fortsätter gälla och hyresgästen måste flytta omedelbart.

Läs också Hyresnämnden ska besöka överfylld lägenhet Stalkade granne - måste flytta Hyresgäst som stal el från trapphuset sägs upp Hallick blir av med lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.