Annons

Nattklubb riskerar vite för buller – igen

Trollhättan Nattklubben i Trollhättan har vidtagit åtgärder för att sänka ljud som når angränsande lägenheter. Bolaget riskerar ändå att få betala vite för gamla synder.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om nattklubben i centrala Trollhättan, där hög musik gett fastighetens hyresgäster störd nattsömn. I januari 2011 fattade kommunens miljönämnd beslut om vite på 20 000 kronor för varje gång klubben överskred de fastslagna riktlinjerna för ljudnivån. Förra sommaren dömde Miljödomstolen i Vänersborg nattklubbsägaren att betala sammanlagt 40 000 kronor för två tillfällen med för höga ljudnivåer.

En lördagsnatt i januari 2013 befann sig en inspektör från miljöförvaltningen i en av lägenheterna för ny kontroll. En hyresgäst hade åter klagat. Ljudet var då mellan 2 och 4 decibel för högt. Musiken hördes tydligt in till sovrummet och det var även möjligt att känna igen vissa stycken.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under våren har nattklubben installerat ljudnivåbegränsare, justerat inställningarna på musikanläggningen och dragit ner volymerna på vissa frekvenser. Enligt nya mätningar från en extern konsult kan gränsvärdena klaras nu. Ägaren anser därför inte att det är befogat att betala vitet för överträdelsen i januari.

Miljönämnden ser positivt på åtgärderna och hoppas att hyresgästerna nu slipper störas av ljud. Men det får inte nämnden att ändra sig angående vitet. Det skriver man i ett yttrande till mark- och miljödomstolen, som kommer att avgöra ärendet.

Annons
Läs också Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare Struntar i hyresgästerna – värsta värden upptagen med att strida i rätten Lennarts nya fönster dämpar oljud och bilmusik från gatan: "Så tacksam" Hög bilmusik problem på småorter – så många "störande körningar" har anmälts i Västsverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.