Annons

Nej till sänkt avgift för unga

Skåne Helsingborgsföreningen vill sänka medlemsavgiften för unga. Dålig idé, säger förbundsstyrelsen.

Det är Hyresgästföreningen Helsingborg Privaten som har lagt en motion till föreningens stämma om att utreda sänkt medlemsavgiften för unga mellan 18−20 år. Hur mycket är inte preciserat. Huvudargumentet är att unga är utsatta, inte minst ekonomiskt, och att de ofta själva säger att det är för dyrt att bli medlem. Samtidigt är de en viktig grupp att få med i föreningen.

Förbundsstyrelsen säger dock nej till att utreda frågan (som också förtroendevalda i Eskilstuna ta upp i en motion). Enligt motiveringen är det inte bara unga som kan ha det kärvt ekonomiskt och istället för olika medlemsavgifter för olika grupper ”anstränger” sig föreningen för att den ska vara låg för alla.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I en annan skånsk motion vill medlemmar i Hässleholm/Höörs Hyresgästförening att vissa kostnader som idag betalas privat av förtroendevalda ska betalas av Hyresgästföreningen. Därför vill de ha en schablonersättning på 150 kronor i månaden. Arvodet är tänkt att täcka kostnader för datorer och internetabonnemang. Föreningen i Kristianstad är inne på samma sak och vill se en ersättning på 200 kronor i månaden.

Också detta säger förbundsstyrelsen nej till. Huvudargumentet är att det inte är en sak för förbundsstämman att belsluta om. Det är regionsstyrelserna som ansvarar för sådana här ekonomiska frågor.

Annons

Ännu är inget bestämt. Slutliga beslut tas av stämman 15–17 juni. Då tas också frågan upp om alkoholförbund upp. Två skånska föreningen vill häva det, vilket Hem & Hyra tidigare skrivit om.

Läs ocksåSynen på Hyresgästföreningen klyver Öland mitt itu

Tidigare artiklar:
Vin och öl – ja tack

Förbundstyrelsen vill behålla alkoholförbudet

Annons

Förtroendevalda vill ha mer pengar

Läs ocksåNy medlemsavgift föreslås för hela Hyresgästföreningen

Hon vill sänka avgiften för unga

Fakta: Stämman

Förbundsstämman är Hyresgästföreningens högsta beslutande organ. Den beslutar om vilken övergripande inriktning Hyresgästföreningen ska arbeta efter. Stämman behandlar även motioner från medlemmar. 2012 års stämma hålls 15-17 juni.

Läs också Medlemstapp i BohusÄlvsborg-Skaraborg Väntat medlemstapp för region Aros-Gävle Höjd medlemsavgift från nästa år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.