HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nej till tvättmaskin hemma

Linköping Kvinnan tyckte att det var för långt att gå till tvättstugan och ville ha en tvättmaskin i lägenheten. Nu har förvaltningsrätten avslagit begäran.

Kvinnan, som är bosatt i Linköpings kommun, kan tänka sig att betala för maskinen själv men det krävs att socialnämnden intygar att hyran inklusive kostnad för tvättmaskinen betalas in.

Det gick inte socialnämnden med på, utan bedömer att kvinnan kan använda den gemensamma tvättstugan i området där hon bor.

Läs ocksåPernilla drogs inför rätta för hundralappar med kommunens knivskarpa gräns: “Ingen hittar en sån lägenhet”Pernilla drogs till rätta eftersom hennes hyra var för dyr

Hyresgästen överklagade beslutet till förvaltningsrätten. Hon menar att det är för långt att gå till den delade tvättstugan i och att hon inte kan lämna sina barn hemma för att gå dit. Det ska också vara svårt att få tvättid.

Men förvaltningsrätten ger kommunen rätt och menar att hyresgästen kan passa på att tvätta när barnen är på förskolan. En egen tvättmaskin är inte nödvändigt för att uppnå en skälig levnadsnivå, skriver rätten bland annat i sitt beslut.

Läs också Så riskerar hyresgäster hamna på gatan med kommunernas tuffa tidsgräns Läsarna ingrep när värden svek – nu slipper Britt-Marie släpa tvätt Lånade pengar och for utomlands – ville ha bidrag till hyran Kommunen fortsätter neka hyresgäster med svartkontrakt bidrag - väntar på fler domar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.