Annons

Norrbottenbolag köper Norrportens fastigheter i Sundsvall

Sundsvall ​Norrporten är en av de största fastighetsägarna i Sundsvall - även efter försäljningen av fem fastigheter. Nya ägaren är Norrbottensbolaget Lilium, som hittills ägnat sig åt lyftanordningar inom vården.

Affären på 1,4 miljarder inkluderar hela fastighetsbeståndet i Linköping, sex i Sundsvall och två i Luleå.

Köparen är familjen Liljedahl i Norrbotten som byggt upp sitt företag på världsledande utveckling och tillverkning av lyftanordningar inom vården. Nu slår de sig in på bostadsmarknaden och bildar Fastighetsaktiebolaget Lilium.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Styrelseordförande i Lilium, Peter Gotthardsson, kommenterar investeringen som en långsiktig satsning – ett basbehov att utveckla vidare tillsammans med sina hyresgäster.
– Genom våra mångåriga relationer med Norrporten vet vi att fastighetsbeståndet är av hög kvalitet och ligger i bästa läge. Vi har under en längre tid sökt trygga investeringsmöjligheter i Sverige och är glada att detta nu förverkligas, säger han i ett pressmeddelande.
 

Norrporten äger fastigheter i ytterligare sju städer, men kommer även efter affären ha sitt största fastighetsbestånd i Sundsvall med 39 fastigheter. Bland annat Stadshuset som företaget satsat 40 miljoner på och gamla Bolagsverkets hus där nu lokaltidningen Sundsvalls tidning nu sitter. Det har byggts om för 60 miljoner och ytterligare 40 miljoner kommer att användas för att förbereda för nya hyresgäster.

 – Affären innebär att vi kan öka våra investeringar i Stockholm samt i vår utländska marknad i Köpenhamn och Hamburg. Samtidigt står vi inför om- och nybyggnationer i våra övriga städer uppgående till ca två miljarder kronor den närmaste tiden. Vi är därför mycket nöjda med affären, säger Jörgen Lundgren, vd på Norrporten i ett pressmeddelande.
 

Norrporten kommer att fortsätta att förvalta fastigheterna i Sundsvall under det närmaste året.

Annons
Fakta: Hovsjöbyggarna

​ 

Läs också Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Andreas, 22 år - Vill bli hyresvärd och bygga upp en förmögenhet SHB bygger och shoppar hyreshus Ansvarsfrihet trots revisorskritik Mariehus styrelse i gungning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.