HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Norrland på Noliamässan i Umeå

Västerbotten Tjänstemän och förtroendevalda från olika delar av Hyresgästföreningen region Norrland samlades under Noliaveckan i Umeå 3-11 augusti för att träffa såväl hyresgäster som politiker.

Stora Nolia är en årligt återkommande mässa som hålls vartannat år i Piteå och vartannat i Umeå.

I år var det Västerbottensstaden som var värd för arrangemanget.

Läs ocksåTopbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar

Hyresgästföreningen var – som vanligt sedan många år tillbaka – på plats för att inte missa tillfället att få träffa människor och berätta om Hyresgästföreningens verksamhet.

Ett välbeprövat dragplåster, fika med tävlingar, fungerade även denna gång. Både vuxna och barn stannade upp för en stunds prat om bostäder. De kunde även ställa direkta bostadsrelaterade frågor till regionens chefsjurist Niclas Sundell.

Maggi Bergne, som till vardags är ordförande i den lokala hyresgästföreningen i Matfors utanför Sundsvall, tycker att deltagandet på årets mässa infriade förväntningarna.

Läs ocksåPitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp

– Det har varit en mycket bra vecka där vi har haft många besökare som svarat på dagens fråga i vår monter. Några har kommit tillbaka flera gånger under veckan. Vi har också haft besök av fastighetsägare och lokala politiker, som varit positiva över möjligheten att ställa frågor och lära sig mer om bostadspolitik, säger förtroendevalda Bergne.

Ett annat uppskattat inslag var medlemsförmånen där medlemmar fick tillbaka 30 kronor på inträdesbiljetten, vid uppvisande av biljett och medlemskort i montern.

Stora Nolia pågår under nio dagar varje år och är en av Skandinaviens största besöksmässor med cirka 80 000 besökare och 400 utställare varje år.

Läs ocksåRoy flyttade men hyresavierna fortsatte komma - hamnade till slut hos Kronofogden: "Helt hjälplös"

Nolia kommer att genomföra ett större utvecklingsarbete som ska få genomslag redan till nästa år, då mässan hålls i Piteå den 1-9 augusti.

Läs också Uppstickaren Unobo gapar efter mycket i Norrland Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.