HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nu rustas Solgården inför sommaren

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Hon har varit en bedagad skönhet, men nu får Solgården en riktig ansiktslyftning. Toaletter, kök, golv, fönster. Ja det mesta är nytt. Lagom till vårsäsongen ska allt vara klart.
Foto: Karin Gistedt
Mia Kjellsson och Kenneth Jönsson är mitt i renoveringen av Solgården. Just nu lägger de nytt golv i köket.

Ljudet från sticksågen fyller samlingslokalen. Kenneth Jönsson kapar till golvskivor och Mia Kjellsson står beredd med hammaren. De lägger den sista biten av det nya köksgolvet innan köksinredningen ska på plats. Snyggt och lättarbetat ska det bli, lovar föreståndare Mia.
Hon visar den vackert grå tapeterna som ska bli en fondvägg och beskriver det nya köket. Solgårdens nya kök blir helt annat än det gamla. diskmaskinen försvinner, för nu är ett rum inrett som diskrum. Praktiskt och modernt.

Nya fönster är det första man ser när man kommer till Solgården.

Men det som både Mia och Kennet är mest nöjda med hittills är toalettrenoveringen.
– Och alla sladdar och kablar som är borta, säger Mia nöjt.
Sedan i november har renoveringen pågått. Alla fönster i gula huset är utbytta mot nya, moderna.
I hallen har Mia och Kenneth satt upp panel.

Kenneth Jönsson sågar till de sista bitarna till golvet i köket.

– Grunden till att renoveringen och uppfräschningen gått så bra är både vårt jobb och medlemmarnas, säger Mia och nämnder både arbetshelg och att hon kan ringa förtroendevalda om det behövs extra handtag.
– Det ska bli så kul när allt är klart och alla kan komma hit och titta, säger hon.
Budgeten för underhåll och renovering av Solgården 2020 är 600 000 kronor. Det är numera Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg som äger kursgården på Vänersnäs, utanför Vänersborg.

Läs också Letar barn till Solgårdens sommarkollo Mia blir ny föreståndare för Solgården i Vänersborg Hyresgästföreningen blir koloniägare Hyresgästföreningen söker nya partners för sommarläger vid Vänern Brudparen väntar på ny chans på Solgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.