HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mia blir ny föreståndare för Solgården i Vänersborg

Vänersborg Det blir ett känt ansikte som tar över som föreståndare på Solgården. Från 1 januari 2019 börjar Mia Kjellsson sitt nya jobb.
Foto: Karin Gistedt
Mia Kjellsson blir ny föreståndare för Solgården utanför Vänersborg när Siv Fransson går i pension. Men redan vid årsskiftet börjar hon jobba vid sidan av Siv.

 

Mia Kjellsson har jobbat på Hyresgästföreningen i fyra år och blivit ett känt ansikte bland hyresgäster i hela regionen, då hon varit ute med Bobilen, jobbar med boskolor och mött många medlemmar och förtroendevalda. Nu tar hon över som föreståndare för Hyresgästföreningens fritidsanläggning Solgården när Siv Fransson väljer att gå i pension i vår. Från årsskiftet går Siv och Mia parallellt, för det är mycket som Mia vill lära sig innan hon blir ensam på posten.
– Då ska jag suga upp allt som Siv byggt upp. Det är en stor utmaning att ta över verksamheten efter henne, säger Mia.
Men Mia har i alla fall en aning om vad hon ger sig in på, då hon vikarierade som föreståndare redan 2016 och har hoppat in flera gånger efter det. Hon vet att det krävs att man inte är rädd för att hugga i med allt från att måla och snickra till att rensa avlopp och julpynta. Och det är just det som lockar henne som mest, omväxlingen och att jobba fysiskt.
Med utbildningar från hantverksskolan Stenebyskolan har hon den bakgrund som krävs för att våga.
– Jag kände redan från början att jag ville jobba på Solgården när det jobbet blev ledigt. Sedan kom det lite tidigare än jag tänkt mig, men jag är så glad över att jag fick chansen, säger Mia när det blivit offentligt att det är hon som fått tjänsten.
Mias dröm är att Solgården ska bli en öppen mötesplats för alla, oavsett bakgrund. Hon vill att gården ska ge så många som möjligt en chans att njuta av den fina miljön som finns där.
– Men främst ska jag känna av vad medlemmarna och de förtroendevalda vill med Solgården,
säger hon.

Läs ocksåTjejerna som vill få unga att skina
Fakta: Mia Kjellsson

Ålder: 53 år:
Bor: I Frändefors
Familj: Make, tre barn, två barnbarn och ett till beräknas komma på julafton.
Bakgrund: Har jobbat med allt från vård till tansportsektorn. Jobbat fyra år på Hyresgästföreningen i Vänersborg.

Mia Kjellsson älskar miljön vid Solgården, sommar som vinter.
Fritidsintressen: Föreningslivet. Är en riktig föreningsmänniska med engagemang bland annat i segling och ishockey genom sönerna.

Läs också Tovas lägenhet fattade eld på grund av gammal el Barnen på Kallkällan fick glidet tillbaka Två män och en lokal – nu arrangerar de matfest i LA Återbruk på cykelverkstaden i Mölndal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.