Annons

Nu ska Norrvidden säljas

Gävle ​Staten kommer att med råge få igen kostnaderna för hanteringen av Carnegie under krisen 2008-2009, skriver Riksgälden i ett pressmeddelande. Detta ska ske genom fastighetsbolaget Norrvidden AB med verksamhet i bland annat Gävle, säljs. 

​Skrindan som ägs av Altor och Bure har påbörjat försäljningen av Norrvidden, Norrlands största fastighetsbolag.

Annons
90 procent av vinsten sägs med råge kunna täcka de pengar staten fick betala för hanteringen av Carnegie Investment Banks under krisen 2008 och 2009, skriver TT.
– Vi tror att Norrvidden med sitt goda anseende, skickliga organisation, starka marknadsposition och mycket intressanta bestånd kommer att möta ett stort intresse bland de aktörer som vill öka sina fastighetsinvesteringar i norra Sverige, säger Per Uhlén, styrelseordförande i Norrvidden i pressmeddelandet.
Norrvidden bildades 2002. Fastighetsbolaget har huvudkontor i Sundsvall och lokalkontor i Gävle, Östersund, Umeå och Luleå.

Annons
Fakta: Norrvidden

 

Bolaget äger fastigheter om totalt ca 840 000 kvadratmeter. Marknadsvärdet har värderats till cirka 6,4 miljarder kronor.

Under 2010 uppgick hyresintäkterna till drygt 700 miljoner och resultatet före skatt var 175 miljoner.

Norrvidden ägs sedan 2009 av riskkapitalbolagen Altor Fund III och Bure Equity AB genom AB Skrindan.

Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.