Annons

Nura vill stoppa försäljning av Albyberget

Botkyrka Beslutet att sälja 1 300 lägenheter i Alby möter kritik. Nura Ribac vill att en folkomröstning ska avgöra om lägenheterna ska säljas.

Hittills har cirka 500 personer skrivit på namninsamlingen, som Nura Ribac, 16 år och flera andra tagit initiativ till.
– Jag tror vi får ihop så många röster att det blir en omröstning. Det är bättre om Botkyrkabyggen äger lägenheterna än en privat värd, säger hon.

Ett av politikernas argument för att sälja lägenheterna är att pengarna behövs till upprustning av Botkyrkabyggens övriga lägenheter. Men Nura Ribac tar inte ställning till hur renoveringen ska finansieras om försäljningen stoppas av en folkomröstning.
– Det finns alternativ och det får fullmäktige lösa, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Katarina Berggren, (S) kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun, tycker det är positivt att människor engagerar sig i bostadsfrågorna, men säger att hyrorna måste höjas med 53 procent om det inte blir någon försäljningen.
– Det är bra med mångfald och andra ägare som kanske har andra idéer än Botkyrkabyggen hur man ska göra saker och ting. Men i nuläget vet vi faktiskt inte ens om någon vill köpa lägenheterna, säger hon.

Annons

Katarina Berggren understryker att det krävs att 30 procent av politikerna i fullmäktige säger ja till en folkomröstning för att den ska bli av.

Den 7:e november anordnar rörelsen ”Alby inte till salu” en konsert på Subtopia i Alby mot försäljningen av Albyberget. Konserten pågår mellan 18.00 – 21.00 och Labyrint, Aleks, Mohammed Ali och Adam Kanyama uppträder.

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.
Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Morddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.