Annons

Ny ägare till Toboholm

Tierp ​Nu syns ljuset i tunneln för Toboholms hyresgäster i Tobo i Uppland. En ny ägare är på väg.- Allt vi har fått reda på tyder på att det här är en seriös och pålitlig ägare som äger flera fastigheter idag, säger advokaten och konkursförvaltaren Bertil Wingqvist.

​Hem & Hyra har många gånger berättat om Toboholms fastigheter på Skolvägen, Villavägen och Bruksgatan i Tobo . Fastighetsägarna har utmärkt sig genom dålig skötsel, dålig kontakt med hyresvärdarna och många ärenden i hyresnämnden och bolaget har varit med på Hem & Hyras svarta lista över dåliga värdar.

Men nu syns ljuset i tunneln för hyresgästerna. I går skrevs köpeavtalet på och handpenning är betald av bolaget Fagerhyltan Fastigheter AB.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Vd:n Marcus Hamberg äger i dag 13 olika bolag, var av de flesta är inriktade på fastighetsägande och förvaltning, i bland annat Ystad, Limhamn och Malmö, och nu, om köpet går igenom den 15 augusti, även i Mörsil i Åre, Hammerdal i Strömsund, Holm i Sundsvall och i Tobo i Tierps kommun.

Annons

– Vi har specialiserat oss på fastigheter som är underinvesterade och som vi ser en potential i. Vi har fått fram bra kalkyler på de här fastigheterna och tycker att det ser bra ut, säger vd:n Marcus Hamberg till Hem & Hyra.

Affären är ännu inte i hamn. Slutbetalning och tillträde planeras ske den 15 augusti.

Annons
Läs ocksåKrisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk kraschHyreshus till salu

– Vi ser det här som en långsiktig investering, säger Marcus Hamberg.

Läs också Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Viking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: "Nu hör jag radion igen" Hyresgäster i Vidsel utan el efter konkurs – varken kyl, ugn eller belysning fungerar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.