Annons

Ny hyra på gång i Lidköping

Lidköping I år löper tvåårsavtalet om hyrorna hos AB Bostäder i Lidköping ut och nu har värden begärt förhandling om nivåerna för 2015. Kravet är en höjning på 2,2 procent.

Det har gått två år sedan Hyresgästföreningen och AB Bostäder i Lidköping hyresförhandlade senast. Då kom parterna överens om ett tvåårsavtal som gav 1,5 procents höjning både 2013 och 2014.

Nu har alltså värden lämnat in ett yrkande på 2,2 procent för 2015. Det är lägst av de fyra krav som hittills kommit in i Västra Götaland. Ökande avgifter för taxor samt ökande kostnader för fastighetsskötsel och underhåll ligger bakom bolagets krav enligt Hyresgästföreningens pressmeddelande.
Föreningens förhandlare Håkan Skött pekar på att reporäntan ligger på noll procent inför förhandlingarna.
– Det har stor betydelse för bolagets lån framöver. Dessutom är de allmänna prishöjningarna rekordlåga vilket också påverkar bostadsbolaget positivt, säger han i pressmeddelandet.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Förhandlingarna startar den 25 november.

Annons
Läs också Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.