Annons

Ny hyreshöjning i Ovanåker

Ovanåker Ovanåkers kommunala bostadsföretag har infört systematisk hyressättning. Hälften av hyresgästerna får en hyreshöjning från 1 juli.

Överenskommelsen om att införa systematisk hyressättning gjordes för över fem år sedan mellan de allmännyttiga bostadsföretagens organisation Sabo och Hyresgästföreningen. Från halvårsskiftet införs den för Aefabs, Ovanåkers kommunala bostadsföretags, hyresgäster.

Alla hyresgäster har fått en enkät där de fått fylla i vilka för- och nackdelar de upplever att det bostadsområde de bor i har. Utifrån svaren har de nya hyrorna satts.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hälften av hyresgästerna fick ingen hyreshöjning alls. De som fick en höjning fick som mest 2,5 procent dyrare hyra, säger förhandlingsledare Britt-Lis Bivall.

Annons

Vid ett bomöte för en dryg vecka sedan var frågorna många, särskilt från de hyresgäster som fått en ytterligare höjning mitt i sommaren förutom den på 2 procent som alla hyresgäster hos Aefab fick i våras.

– Att systematisk hyressättning skulle införas har vi vetat länge men kanske skulle vi informerat bättre under åren. De flesta har dock förstått varför de får en större höjning än andra när de fått klart för sig vilka grunder höjningen bygger på, säger Britt-Lis Bivall.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.