HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny hyresvärd i Lysekil igen

Lysekil Akka Egendom köper Willhems alla hyresrätter i Lysekil. "Jaha, det blir ju intressant att vad de ska hitta på", säger Hyresgästföreningens Lars Brink.
Foto: Minna Ulin
Akka Egendom köper Willhelms alla hyresrätter i Lysekil.

Det är täta ägarbyten för närmare 300 hyresgäster i Lysekil. I oktober förra året sålde det privata fastighetsbolaget Akelius alla sina hyresrätter och kommersiella lokaler till Willhem. Nu har Willhem sålt vidare till Akka Egendom.

Lars Brink är ordförande i den lokala Hyresgästföreningen. Enligt honom har det florerat rykten om att en försäljning var på gång. Hyresgäster har sett spekulanter gå runt i fastigheterna tillsammans med Willhems förvaltare.

Läs ocksåGrönt ljus för Akelius höjning i Lysekil

– Jag ställde frågan rakt ut till förvaltaren när vi träffades den första maj. Han bekräftade att Willhem ville sälja men sa då att det inte fanns någon konkret köpare, säger Lars Brink.

I dag står det dock klart att Akka Egendom köpt Willhems totalt 297 hyreslägenheter i Lysekil. 226 i centrum samt 69 stycken i Centrumhuset vid Södra Hamnen plus ett antal kommersiella lokaler. Den totala uthyrningsbara ytan är 32 208 kvadratmeter.

– Vi säljer beståndet i Lysekil av effektiviseringsskäl och är glada att få lämna över till Akka Egendom, som har en hög ambition när det gäller förvaltning och service, säger Willhems vd Mikael Granath i ett pressmeddelande.

Läs ocksåAkelius säljer allt i Göteborg och Borås

Akka Egendom startades år 2015 och har gjort ett stort antal fastighetsköp sedan dess. Enligt bolagets hemsida bildades bolaget för att köpa och långsiktigt förvalta bostadsfastigheter i små och medelstora tillväxtkommuner. Hittills har man köpt upp fastigheter i Bromölla, Forshaga, Gislaved, Grums, Karlstad, Lindesberg, Surahammar, Vimmerby samt Västervik. Enligt bolagets hemsida backas Akka Egendom upp av stora institutionella investerare vilket gör att man har kapacitet att köpa bostadsfastigheter för mer än 1,5 miljarder kronor.

 

Läs också Kraftig ökning av antalet ärenden hos Akelius Klart med hemlig köpare i Gävle Miljonregn över Dalahyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.