Annons

Akelius säljer allt i Göteborg och Borås

Borås Sveriges största privata hyresvärd Akelius säljer samtliga fastigheter i Västsverige, inklusive Göteborg. Orsaken är att man framöver bara kommer vara verksamma i storstadsområden.

Bostadsbolaget Akelius är Sveriges näst största privata hyresvärd, med ett svenskt bestånd på 22 000 lägenheter spridda över 32 av landets kommuner. Därtill äger de närmare 30 000 lägenheter i övriga Europa och Nordamerika.

En stor del av företagets affärsmodell är att lyxrenovera lägenheter för att locka till sig attraktiva, betalningsvilliga hyresgäster, något Hem & Hyra tidigare skrivit om.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Fram tills nu har Akelius specialiserat sig på att köpa och förvalta fastigheter i mellanstora och stora svenska städer. Under tisdagen meddelade bostadsbolaget att man byter strategi: framöver kommer man enbart att satsa på rena storstadsområden.

I grova drag räknar företaget endast med att behålla fastigheter i och runt Stockholm samt Malmö.

Annons

Det innebär i ett första steg att 4 302 lägenheter runtom i Västsverige går till försäljning. Samtliga hyresgäster i Göteborg, Borås, Skövde, Trollhättan, Lysekil, Kungsbacka och Karlstad kommer därmed att få en ny hyresvärd.

Läs ocksåAkelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000

För Borås Tidning berättar bolagets Skandinavienchef Lars Lindfors att tidigare personal kommer att tas över av den nya ägaren.

 – Vi hoppas att bli ett större, kapitalstarkt svenskt fastighetsbolag som köper fastigheterna av oss. 

Annons

Akelius lägenheter i Lund, Helsingborg och Halmstad samt i Mälardalsområdet omfattas inte av försäljningen. 

Läs ocksåRoger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med”
Läs också De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige” Så blir de nya topplägenheterna i Kronprinsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.