HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny kommunikationschef i norr

Jämtland En urnorrbottning som helst spenderar all tid norr om Dalälven. Det är Elisabeth Ennefors, ny kommunikationschef hos Hyresgästföreningen i Norrland.
Foto: Göran Lindh
Elisabeth Ennefors är ny kommunikationschef hos Hyresgästföreningen region Norrland.

Vem är du?

– Jag är en 47-årig levnadsglad urnorrbottning. Pappa kom från Torneå, mamma från Gällivare och jag är själv född i Luleå. Jag växte upp i Gammelstad.

Läs ocksåTopbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar

Vad har du gjort tidigare?
– Jag studerade på Turismhögskolan i Dalarna. En utbildning som motsvarar civilekonom, men med inriktning mot besöksnäring. Sedan har jag jobbat som turistchef i Jämtland, varit projektledare i Västerbottens länsturistnämnd, vd för Friska Gällivare, vd på Boden turism och vd på Visit Luleå. Sen blev det så att säga en tvärvändning.

Tvärvändning?
– Ja, jag hade ju jobbat i allmänna verksamheter hela tiden. 2010 blev jag kommunikationschef hos Älvsbyhus. Det var en helt ny värld att komma in i, från det allmänna till ett privat företag. Det har varit spännande och lärorikt.

Vad lockade till ett jobb hos Hyresgästföreningen?
– Före Älvsbyhus jobbade jag mycket med små turistföretag. Att kraftsamla i regioner för att nå bästa möjliga resultat. När allt klaffar i sådana sammanhang får jag gåshud. Jag ser en möjlighet att få jobba så hos Hyresgästföreningen, att få tåget att gå framåt. Det är det bästa jag vet.

Läs ocksåPitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp

Som kommunikationschef blir det mycket mediekontakt?
– Ja, och det gillar jag. Det är viktigt att få ut budskap, att berätta vad en gör och vilka resultat det blir. Samtidigt är det jätteviktigt att den interna kommunikationen fungerar bra. Inte minst i en sådan här organisation där det finns massor med medlemmar, förtroendevalda och tjänstemän. Det ska blir oerhört stimulerande att jobba med det.

Du gillar inte riktigt att vara inne?
– Nä, jag är helst ute. Inte trendmässigt alltså, utan bokstavligen. Jag älskar att åka skidor, promenera, fjällvandra och, ja alla uteaktiviteter helt enkelt. Det är så skönt att komma ut och tänka på annat än jobbet. Det är lite meditativt och ett bra sätt att ladda batterierna.

Finns det något du inte vill ha in över din tröskel?
– Motordrivna saker. Jag går eller åker skidor i stället.

Läs ocksåRoy flyttade men hyresavierna fortsatte komma - hamnade till slut hos Kronofogden: "Helt hjälplös"

När tillträder du tjänsten hos Hyresgästföreningen?
-Så snart som möjligt!

Fakta: Elisabeth Ennefors

Ålder: 47. Bor: I en hyresrätt i centrala delarna av Luleå.Aktuell: Tillträdande kommunikationschef hos Hyresgästföreningen Region Norrland. Fritidsintresse: Utomhusaktiviteter i alla former. Allt från en promenad till fjällvandring och skidåkning.Övrigt: Läser ofta och gärna. Framför allt svenska författare.

Läs också Norrlands regionordförande Lillemor Göranson har avlidit Norrland på Noliamässan i Umeå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.