HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny ordförande i Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm

Halmstad Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm har fått en ny ordförande. Tomas Svensson tar över ordförandeskapet efter Kerstin Brantryd.

Vid onsdagens årsmöte valdes Tomas Svensson, 57, till ny ordförande i Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm. Eftersom hans företrädare, Kerstin Brantryd, väljer att lämna sin post ett år tidigare än beräknat blir Tomas Svensson vald på ett år.

– Jag ser framemot ett spännande år. Mitt mål är att vi ska få en styrelse som fungerar bra och att vi ska visa upp oss mer i vårt område, säger han.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Finns det någon fråga som du brinner lite extra för?

– Jag anser att kommunens beslut att göra extra vinstuttag ur HFAB är felaktigt och bör stoppas.

Tomas Svensson är med sina dryga fyra år relativt ny i föreningen. Hans engagemang i Hyresgästförenigen började med några affischer.

Läs ocksåHan går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"Regionordförande Ronny Bengtsson utanför hemmaföreningen Västra Göteborgs lokal vid Mariaplan i Majorna. Inför valet träffar han ledande politiker från samtliga 13 kommuner i regionen för att prata bostadspolitik. "Jättebra", säger han om bemötandet under turnén så här långt. "De tycker att det är ett bra initiativ från oss."

– Min granne, som var engagerad i vår lokala förening, behövde hjälp med att sätta upp affischer i området och efter det har det bara rullat på, säger Tomas Svensson och påpekar att det han saknar i erfarenhet tar han igen genom sunt förnuft.

Vid årsmötet valdes även fyra nya personer in i styrelsen. Två av dem är under 30 år vilket Tomas Svensson ser som en vinst.

– Vi behöver fler unga engagerade medlemmar, säger han.

Läs ocksåStorgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige

Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm har totalt cirka 6 300 medlemmar.

Läs också Birgittas ja räddade föreningen Årsmötet i Västra Sverige måste göras om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.