HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny ordförande vald i Norrköping

Norrköping Anita A-son Landegren tar över ordförandeklubban i Hyresgästföreningen i Norrköping, Söderköping och Finspång. På årsmötet valdes även fyra nya namn in i styrelsen.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyresgästföreningen i Norrköping, Söderköping och Finspång har hållit årsmöte.

Ett sextiotal personer närvarade vid Hyresgästföreningens årsmöte som i år hölls i Albrektssalen i Norrköping. Under mötet skulle en ny ordförande väljas efter att Ingalill Pettersson valt att inte ställa upp för omval. Till en början såg det ut att bli röstning mellan de två ordförandekandidaterna Dragan Zivkovic och Anita A-son Landegren. Men precis innan valet skulle börja drog Dragan Zivkovic plötsligt tillbaka sin kandidatur och mötet valde därefter Anita A-son Landegren till ny ordförande.

Utöver ordföranden valdes bland annat fyra nya personer in i föreningsstyrelsen. Ann-Louise Tillemar från Kvarsebo, Dragan Zivkovic från Finspång, Marcko Muttilainen från Marielund i Norrköping och Kim Hellström Larsen från Hageby i Norrköping.

Läs ocksåHyresuppgörelsen får kritik - hyresgäster fick inte vara med

Den nya ordföranden Anita A-son Landegren är inget nytt namn i föreningskretsen. Hon har varit engagerad i rörelsen sedan 1996 och sitter bland annat i regionstyrelsen. Som ordförande vill hon försöka åstadkomma en uppryckning av föreningen i Norrköping, Söderköping och Finspång.

– Jag vill att vi ska känna oss som ett team, både förtroendevala och anställda, att vi tar ett gemensamt ansvar för fattade beslut. Att vi blir mer fokuserade, mer effektiva och att vi sätter medlemmen och hyresgästen i centrum, säger hon.

När det gäller det bostadspolitiska arbetet vill hon bland annat fortsätta kampanjen mot vinstuttagen ur Hyresbostäder.

Läs ocksåByggplaner väckte debatt

– När är det ett bättre läge än noll i hyreshöjning än vad som är nu? Räntorna är väldigt låga och samtidigt gör man hundra miljoner i vinst, säger Anita A-son Landegren.

I mitten av april ska den nya styrelsen konstitueras.

Fakta: Den nya styrelsen

De sitter i styrelsen i Hyresgästföreningen i Norrköping, Söderköping och Finspång:

Anita A-son Landegren, Åby

Jenny Hansen Karlström, Norrköping

Francisco Montero Carnot, Norrköping

Mia Andersen, Norrköping

Damian Jurzysta, Norrköping

Bernt Cederholm, Söderköping

Ann-Louise Tillemar, Kvarsebo

Dragan Zivkovic, Finspång

Marcko Muttilainen, Norrköping

Kim Hellström Larsen, Norrköping

Läs också Klart med nya Norrköpingshyror Hyresrabatten allt mer ovanlig Hyresgästens flytt kostade kommunen en kvarts miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.