HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny organisation klubbades

Västra Götaland Tungvrickarnamnet BohusÄlvsborg-Skaraborg blir kvar och regionen ska bestå av fyra föreningar. I lördags antog fullmäktige förslaget om ny organisation. – Det är viktigt att vi tar det lugnt nu så att alla känner att de är med på tåget, säger regionordförande Marie Dahlin.

​Fullmäktigemötena i regionen brukar vara ganska stillsamma tillställningar. Den här gången var ovanligt många ledamöter uppe och debatterade.
– Omorganisationen tog en timme att ventilera och sedan fick alla möjlighet att rösta. Det är bra, säger till Marie Dahlin.

 
Det blev omröstning på två punkter i förslaget: regionens namn och antalet föreningar. Egon Frid från regionstyrelsen föreslog att region Västra Götaland skulle ersätta namnet BohusÄlvsborg-Skaraborg och att det ska finnas möjlighet till fler mindre hyresgästföreningar.
Frid fick med sig några ledamöter men när rösterna räknades blev resultatet enligt det ursprungliga förslaget.
 
När det nu finns ett beslut blir nästa steg att börja rekrytera människor till de olika kommundelegationerna.
– Vi vet inte riktigt hur det blir praktiskt, men jag hoppas att det blir enklare att engagera sig, säger Marie Dahlin.
 
Trots det svåra vädret kom 80 av 81 anmälda ledamöter till mötet i Herrljunga i lördags. Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman fick dock vända i Skövde på grund av trafikproblem.
 

Fakta: Regionens nya organisation i korthet

Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborgs 11 föreningar blir 4 och ska jobba tydligare enligt stadgarna. Enligt planen är de i gång i mars 2012.
Det operativa arbetet utförs i kommundelegationer som ska vara fullt utbyggda inom 5 år.
Det ska bli enklare och mindre byråkratiskt att engagera sig i sitt boende. Hyresgäster ska kunna driva en fråga i sitt område utan att gå omvägen via beslut ett styrelsebeslut.
Tjänstemannasidan berörs också. Ett antal nya tjänster inrättas och gamla roller försvinner.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.