Annons

Ny vd på Gavlegårdarna

Gävle Cathrine Holgersson blir ny vd för kommunala Gavlegårdarna.
– Jag kommer från ett fastighetsbolag som arbetar med att lösa lokalfrågor. Inom kommunen har jag tidigare arbetat med att få till ett samarbete mellan privata och lokala hyresvärdar, att de genom samverkan ska underlätta för staden att växa och skapa en attraktiv stad. Om Gävle ska kunna växa är det viktigt att det finns tillgängliga lägenheter, eftersom de flesta som byter bostadsort väljer lägenhet.
 
Hon är 42 år och kommer ursprungligen från Hofors och har bott 18 år i Stockholm innan hon flyttade tillbaka till Gävleborg. Då valde familjen också hyresrätt, även om de numera bor i villa.
 
Sedan 2007 har Cathrine Holgersson varit vd för kommunägda Gavlefastigheter och innan dess har hon bland annat arbetat som fastighetschef på tekniska kontoret i Gävle.
 
Vad ser du fram emot på det nya jobbet?
 
– Jag tycker att det är roligt att ge mig in i stora utmaningar. Gavlegårdarna har många miljonprogramshus som behöver rustas och vi behöver bygga nytt och få pengar till det. Jag vill få med mig personalen och jobba mot mål som blir tydliga, som alla vill jobba för och tror på, säger Cathrine Holgersson.
 
Det exakta tillträdesdatumet är inte bestämt än, men Cathrine Holgersson tror själv att det blir framåt årsskiftet.
 
Gavlegårdarnas styrelseordförande, Sinikka Bohlin, motiverar valet av ny vd så här:
 
– Det är viktigt att anställa en vd som väl kompletterar den befintliga organisationen och som kan driva Gavlegårdarna framgångsrikt även i fortsättningen. Cathrine Holgersson är öppen, kommunikativ och utvecklingsinriktad.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.