Annons

Nya ägare till Bävervägen

Finspång De fuktskadade lägenheterna på Bävervägen i Finspång har fått nya ägare. Lapnar AB övertar de tre hyreshusen från Magnus Lidén och står fast vid att hyrorna ska höjas.
Foto: Jenny Knutsson
De tre hyreshusen på Bävervägen i Finspång har tagits över av Lapnar AB.

Det var förra året som Magnus Lidén och Hyresgästföreningen kom överens om att höja hyrorna på Bävervägen i Finspång med elva procent plus årliga justeringar fram till 2017.

Enligt avtalet var hyrorna för de 45 lägenheterna för låga i jämförelse med dem Vallonbygden har i området. Men jämförelsen har ifrågasatts av Lidéns hyresgäster som vittnat om fuktskador, bristande skötsel och underhåll.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Förutsatt att det är likvärdiga lägenheter så ska det vara samma bruksvärdeshyra, men då gäller det att det är samma standard och kvalitet på serviceorganisationen som hos oss, att det ska vara lätt att felanmäla och få saker fixade. Hos oss ingår även ersättning för boinflytande och fritidsmedel i hyran, säger Björn Andersson, vd på Vallonbygden.

Två ärenden ligger sedan i höstas hos kommunens miljökontor och väntar på hyresvärdens åtgärder. Men nu har Lidén sålt de tre hyreshusen till nya ägare genom en bolagsaffär. För en dryg månad sedan tog Lapnar AB över bolaget Hårstorp fastigheter i Finspång och de nya ägarna lovar att de påtalade bristerna ska bli fixade.

Annons

– De här två lägenheterna kommer att bli renoverade och åtgärdade, det kommer Lidén att utföra åt oss, förklarar Amir Tork, företrädare för Lapnar AB, som sedan tidigare har cirka 80 lägenheter i Stockholm och Karlsborg.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

Hyresgästföreningen har sagt att man vill riva upp och omförhandla hyresuppgörelsen. Men det är de nya ägarna inte så intressade av.

– För vår del är avtalet klart och tydligt och det var en förutsättning för affären. Enligt avtalet är det två år kvar där det återstår en höjning på minst sju procent under 2016 och 2017, säger Amir Tork.

Annons

Lapnar kommer nu sätta sig ned med Hyresgästföreningen för att förhandla om vilken höjning det ska bli i år. Enligt bolaget kommer man även göra olika satsningar på området framöver.

Läs ocksåInger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdesInger Borg, regionordförande Sydost.

– Vi kommer att utföra målningsarbeten av garagehusen under året. Sedan kommer vi behöva göra en PCB-sanering av husen. Vi har tagit in offerter, men när det ska göras vet vi inte i dagsläget, säger Amir Tork.

Läs också Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat" Ny regionordförande lämnar sina uppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.