HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya Gästrikehyror klara

Gävleborg Hyrorna för de kommunala hyresgästerna i Hofors och Ockelbo är klara. Hoforshus höjer hyrorna med 0,9 procent och Ockelbogårdar höjer med 1,1 procent.
Foto: Lena Mattsson
Hyrorna hos Ockelbogårdar höjs med 1,1 procent.

Hyresgästerna hos de kommunala bostadsbolagen Ockelbogårdar och Hoforshus får de hittills högsta hyreshöjningarna i länet.

Hoforshus yrkade på en hyreshöjning på hela 2 procent, överenskommelsen blev 0,9 procent. Ökningen beror främst på ökade kostnader för el, värme och renhållning.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Ockelbogårdar ville höja hyrorna med 2,8 procent och överenskommelsen blev 1,1 procent. Här bygger överenskommelsen främst på ökade kostnader för renhållning, VA-taxa och el.

Annons

I ett pressmeddelande säger Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg:
– Hyresnivåerna är relativt höga på flera områden i Ockelbo, så därför bestämdes att under 2018 ska vi titta på förutsättningarna för en systematisk hyressättningsmodell för att göra hyrorna mer rättvisa, säger

De kommunala hyrorna i Sandviken och Gävle ligger hos HMK, Hyresmarknadskommittén, för medling.

Annons
Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.
Fakta: Nya hyror i Gävleborg
Bolag Kommun Hyreshöjning i procent
Bollnäsbostäder Bollnäs 0,7
Aefab Ovanåker 0,85
Hoforshus Hofors 0,9
Ockelbogårdar Ockelbo 1,1
Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.