Annons

Nya hyresrätter på gång i Sölvesborg

Sölvesborg ​När Sölvesborg växer står området Ljungaviken i fokus. Inom kort drar kommunala Sölvesborgshem i gång förberedelserna för att bygga närmare 50 lägenheter här.
Om drygt åtta år hoppas Sölvesborgs kommun på att rymma 20 000 invånare. Det skulle innebära att ungefär 3 000 nya Sölvesborgsbor behöver någonstans att bo, och allmännyttan förbereder sig nu för att dra sitt strå till stacken.
 
– Vår målsättning är att delta i det här, framför allt i Ljungaviken med plats för cirka 500 nya bostäder, säger Sölvesborgshems vd Lars Björklund. Vi räknar med att komma i gång med projekteringen senare i höst.
 
I en första etapp planerar Sölvesborgshem att bygga mellan 40 och 50 lägenheter i flerbostadshus. En eventuell fortsättning beror på marktilldelning och på efterfrågan från potentiella hyresgäster.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär I Sölvesborg får fimpare premie Sölvesborgshem taggar lägenheter Medling på gång i Sölvesborg "Vi ska jobba på i samma goda anda" SD tar över – så påverkas hyrespolitiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.