HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Medling på gång i Sölvesborg

Blekinge Hyresgästföreningen och Sölvesborgshem har kört fast med hyresförhandlingarna om årets hyra. Hyresmarknadskommittén har tagit över för medling.
Foto: Petra Martinsson
Hyresmarknadskommittén kopplas in för medling i hyresförhadlingarna mellan Sölvesborgshem och Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen och Sölvesborgshem har avbrutit sina förhandlingar kring årets hyra. Sölvesborgshems yrkande ligger på tre procents höjning från januari i år på kallhyra samt tre procent i höjning på bränsleuttag.

– Vi har haft goda diskussioner men tyvärr räckte det inte hela vägen. Vi låg för långt ifrån varandra. Men vi kommer att fortsätta jobba för goda relationer, säger Mikael Nelander, förhandlingsledare hos Hyresgästföreningen.

Läs ocksåAlla Sölvesborgshems smålägenheter uthyrda i Ljungaviken

Johan Braw, vd för Sölvesborgshem, pekar på två faktorer som gjorde att förhandlingarna inte kom vidare.

– Dels har vi olika uppfattning om vad som är rätt procentuella nivå, dels har vi olika syn på de metoder vi ska använda för att räkna fram rätt nivå. Men jag kan ändå säga att vi hade givande samtal och det är annat som vi har kunnat komma överens om. Så det här är inget uttryck för ett dåligt förhandlingsklimat. Stämningen är god, säger Johan Braw.

Sölvesborgshem ägs av Sölvesborgs kommun och har omkring 1 400 lägenheter.

Läs också"Vi ska jobba på i samma goda anda"

 

Läs också 39 nya smålägenheter på gång i Sölvesborg Förhandling gav 130 miljoner kronor i lägre hyra i norr HMK avgjorde hyrorna hos Nyköpingshem – seger för HGF

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.