Annons

Medling på gång i Sölvesborg

Blekinge Hyresgästföreningen och Sölvesborgshem har kört fast med hyresförhandlingarna om årets hyra. Hyresmarknadskommittén har tagit över för medling.
Foto: Petra Martinsson
Hyresmarknadskommittén kopplas in för medling i hyresförhadlingarna mellan Sölvesborgshem och Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen och Sölvesborgshem har avbrutit sina förhandlingar kring årets hyra. Sölvesborgshems yrkande ligger på tre procents höjning från januari i år på kallhyra samt tre procent i höjning på bränsleuttag.

– Vi har haft goda diskussioner men tyvärr räckte det inte hela vägen. Vi låg för långt ifrån varandra. Men vi kommer att fortsätta jobba för goda relationer, säger Mikael Nelander, förhandlingsledare hos Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Johan Braw, vd för Sölvesborgshem, pekar på två faktorer som gjorde att förhandlingarna inte kom vidare.

Annons

– Dels har vi olika uppfattning om vad som är rätt procentuella nivå, dels har vi olika syn på de metoder vi ska använda för att räkna fram rätt nivå. Men jag kan ändå säga att vi hade givande samtal och det är annat som vi har kunnat komma överens om. Så det här är inget uttryck för ett dåligt förhandlingsklimat. Stämningen är god, säger Johan Braw.

Sölvesborgshem ägs av Sölvesborgs kommun och har omkring 1 400 lägenheter.

Annons
Läs ocksåAlla Sölvesborgshems smålägenheter uthyrda i Ljungaviken

 

Läs också "Vi ska jobba på i samma goda anda" 39 nya smålägenheter på gång i Sölvesborg Ny toppnotering för halländska hyror – berör tusentals hushåll i Kungsbacka och Varberg Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.