Annons

Nya hyror för Micasas lägenheter

Stockholm Det allmännyttiga bostadsföretaget Micasa höjer hyrorna med i snitt 1,6 procent för 2019. Det står klart efter att en överenskommelse nåtts i dag.

Stockholm stadshusägda Micasa, som framför allt hyr ut grupp- och servicehusbostäder samt seniorbostäder – totalt 7300 av det samlade beståndet på 7600 bostäder i 118 fastigheter, har kommit till en uppgörelse med hyresgästföreningen om 2019 års hyror. Det blir en justering med hyrorna uppåt mellan 1,3 till 2,5 procent. Ursprungsbudet från Micasa var ett genomsnitt med 3,0 procent. Det hade, enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen, inneburit en högsta höjning på 495 kronor i månaden – men, för samma lägenhet, nu i stället en höjning om 318 kronor i månaden.

Hyresgästföreningen kräver lägre uppgörelser överlag. Men tycker att det är bra att det inte blir någon höjning i efterskott.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hyresgästföreningen ser att det mest lämpliga är mer återhållsam hyresutveckling mot bakgrund av att Micasas hyresgäster har en mer ansträngd privatekonomi än vanliga hyresgästhushåll, säger Linus Pettersson i pressmeddelandet.

Annons
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.