Annons

Nya hyror för Micasas lägenheter

Stockholm Det allmännyttiga bostadsföretaget Micasa höjer hyrorna med i snitt 1,6 procent för 2019. Det står klart efter att en överenskommelse nåtts i dag.

Stockholm stadshusägda Micasa, som framför allt hyr ut grupp- och servicehusbostäder samt seniorbostäder – totalt 7300 av det samlade beståndet på 7600 bostäder i 118 fastigheter, har kommit till en uppgörelse med hyresgästföreningen om 2019 års hyror. Det blir en justering med hyrorna uppåt mellan 1,3 till 2,5 procent. Ursprungsbudet från Micasa var ett genomsnitt med 3,0 procent. Det hade, enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen, inneburit en högsta höjning på 495 kronor i månaden – men, för samma lägenhet, nu i stället en höjning om 318 kronor i månaden.

Hyresgästföreningen kräver lägre uppgörelser överlag. Men tycker att det är bra att det inte blir någon höjning i efterskott.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Hyresgästföreningen ser att det mest lämpliga är mer återhållsam hyresutveckling mot bakgrund av att Micasas hyresgäster har en mer ansträngd privatekonomi än vanliga hyresgästhushåll, säger Linus Pettersson i pressmeddelandet.

Annons
Läs också Hyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidrag Per krävs på skyhög hyreshöjning och 90 000 i retroaktiv hyra: "Har inte råd" Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.