HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya hyror för Micasas lägenheter

Stockholm Det allmännyttiga bostadsföretaget Micasa höjer hyrorna med i snitt 1,6 procent för 2019. Det står klart efter att en överenskommelse nåtts i dag.

Stockholm stadshusägda Micasa, som framför allt hyr ut grupp- och servicehusbostäder samt seniorbostäder – totalt 7300 av det samlade beståndet på 7600 bostäder i 118 fastigheter, har kommit till en uppgörelse med hyresgästföreningen om 2019 års hyror. Det blir en justering med hyrorna uppåt mellan 1,3 till 2,5 procent. Ursprungsbudet från Micasa var ett genomsnitt med 3,0 procent. Det hade, enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen, inneburit en högsta höjning på 495 kronor i månaden – men, för samma lägenhet, nu i stället en höjning om 318 kronor i månaden.

Hyresgästföreningen kräver lägre uppgörelser överlag. Men tycker att det är bra att det inte blir någon höjning i efterskott.

Läs ocksåOro för hyreshöjningar efter nya renoveringar hos Rikshem

– Hyresgästföreningen ser att det mest lämpliga är mer återhållsam hyresutveckling mot bakgrund av att Micasas hyresgäster har en mer ansträngd privatekonomi än vanliga hyresgästhushåll, säger Linus Pettersson i pressmeddelandet.

Läs också Hyrorna klara hos Uppsalahem efter tvist Hyrorna ovissa för 30 000 hyresgäster – stopp i förhandlingarna med Uppsalahem Tusentals hyresgäster har drabbats av minskat inflytande vid renovering under pandemin Fastighetsägarna: "Beslut i Umeå hotar att stoppa lägenhetsbyggen i Sverige"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.