Annons

Nya lägenheter i Hjo

Hjo För första gången på 20 år ska bostadsbolaget Wennergrens bygga nytt i Hjo. Om allt går enligt plan sätts spaden i marken redan nästa höst.

Inflyttningen till Hjo är blygsam. Under sommarmånaderna minskade befolkningen till och med. Men Erik Eriksson, vd på bostadsbolaget Wennergrens, känner sig säker på att det behövs fler bostäder.

– Vi känner att läget är mer positivt än på många år. Det är köer till barnomsorg och både vi och mäklarna i stan har märkt att efterfrågan på bostäder har ökat, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är i kvarteret Rönnen, i korsningen mellan Falköpingsvägen och Strömsdalsvägen, som man planerar att bygga sex nya hus med totalt 24 lägenheter. Erik Eriksson tycker att det är viktigt med nybyggen, om inte annat för att hålla staden levande.

Annons

– Även om inte söktrycket på lägenheter är dramatiskt behöver staden förnyas ibland. Det är viktigt för känslan.

Än så länge är man i projekteringsstadiet. Kommunen håller på att utarbeta en ny detaljplan för området. Eventuellt kommer ett nytt byggprojekt hinna före. Men det är i ett så tidigt skede att Erik Eriksson inte kan berätta mer än att det rör sig om ett tjugotal lägenheter och att de kommer att byggas centralt, ännu mer centralt än kvarteret Rönnen.

Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

– Det kommer att hända en hel del i Hjo de närmaste åren när det gäller fastighetssidan, säger han.

Annons

 

Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.