Annons

Nya odlingar i Sätra

Gävleborg Den vita stadsdelen Sätra ska bli grönare. Nu anlägger Gavlegårdarna odlingslotter för sina hyresgäster.

Sätra kallas av tradition den vita stadsdelen på grund av sina många vita hus men den är grön också med den stora Sätraängen och många träd och skogsområden mellan husen och grönare ska det bli. 

Kommunala Gavlegårdarna har valt att kalla satsningen med bland annat omfattande renoveringar av de snart 50 år gamla husen i östra Sätra för Sköna gröna Sätra. Med start förra veckan anläggs odlingslotter bakom kvartersgården Paletten på Sicksackvägen. 

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Odlingslotterna kommer i första hand att få utnyttjas av dem som hyr av Gavlegårdarna men tanken är att odlingslotterna ska bli fler under kommande år och då kan även andra få utnyttja dem.

Lotterna får inte förses med hus eller skjul utan är bara tänkta för odling av blommor och grönsaker.

Annons
Läs också Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Ingen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter” Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.