Annons

Hem & Hyra nominerad till priset Årets tidskrift

Nyheter Hem & Hyra kan vinna det prestigefyllda priset Årets tidskrift fackpress. Hem & Hyra växer, citeras, prisas och når ut till nya målgrupper, står det i motiveringen. "Fantastiskt roligt eftersom det är ett pris som går till hela redaktionen," säger chefredaktör Susanna Skarrie.
Foto: Pavel Koubek
Hem & Hyra har nominerats till det prestigefyllda priset Årets tidskrift fackpress.

Varje år delar branschorganisationen Sveriges Tidskrifter ut sitt Tidskriftspris till tidningar som utmärkt sig särskilt under det gångna året.

Inför årets gala på Cirkus i Stockholm den 25 oktober har Hem & Hyra nominerats i kategorin Årets tidskrift fackpress.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Det här är fantastiskt roligt eftersom det är ett pris som går till hela redaktionen och som visar att samarbetet och lagarbetet på redaktionen – som täcker hela landet – ger effekt, säger Susanna Skarrie, chefredaktör och vd för Hem & Hyra.

Nomineringen är en bekräftelse på att Hem & Hyra är på väg åt rätt håll, fortsätter hon.

Annons

– Vi bevakar ett högaktuellt område och är bra på att hitta berättelser som berör många människor. Det visar inte minst läsarsiffrorna som går uppåt och att vi ofta blir citerade.

Läs ocksåHem & Hyras avslöjanden kan än en gång vinna fint pris - granskade ombildningar

Hem & Hyras nominering lyder:

“Lokal, angelägen och granskande. En tidskrift som växer, citeras, prisas och når ut till nya målgrupper. Och som dessutom – år efter år – bibehåller samma höga nivå.”

Förra gången Hem & Hyra blev nominerade till Årets tidskrift fackpress var 2020.

Annons
Läs ocksåHem & Hyra nominerad till tre tunga journalistpriser

Då slutade det med dubbla utmärkelser. Tidningen prisades både som Årets tidskrift fackpress och för Årets granskning, med reportrarna Kristina Wahlgren, Anders Paulsson och Christoffer Röstlund Jonssons granskning av Svarthandeln inifrån.

Hem & Hyra har flera nomineringar till Tidskriftspriset bakom sig de senaste åren. 2016 prisades tidningen i kategorin Årets digitala tidskrift fackpress.

Fakta: Här är de nominerade i kategorin Årets tidskrift fackpress

Aktuell Hållbarhet
“Från besluten i Bryssel till badvattnet i Sverige bevakar Aktuell Hållbarhet några av vår tids största frågor. Alltid med känsla för målgruppens specialkunskaper och alltid med ett öga för möjliga lösningar.”

Byggindustrin
“Det här magasinet fick kavla upp ärmarna och bygga prenumerationsaffären från grunden efter att ha dumpats av den tidigare ägaren. Men ibland måste man riva ner för att bygga nytt, fräscht och hållbart. Byggindustrins pigga omstart är ett bevis på det.”

Hem & Hyra
“Lokal, angelägen och granskande. En tidskrift som växer, citeras, prisas och når ut till nya målgrupper. Och som dessutom – år efter år – bibehåller samma höga nivå.”

Ämnesläraren
“Mobiler, skärmar och röststyrda appar. Svensk skola ska bli bäst på digitalisering. Men vad händer då med elevernas förmåga att skriva för hand? Nystartade tidningen Ämnesläraren rivstartade med en nationell debatt, och fortsätter fånga angelägna frågor.”

Läs också ”Den stora köpfesten” gav guldspade till Hem & Hyra Hem & Hyras granskning vinner Guldspaden Hem & Hyra kan vinna guldspade igen – här är nominerade grävet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.