HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nybyggt område vid Delsjön populärt trots höga hyror

Göteborg Hyresrätterna i det nya bostadsområdet Örgryte-Torp i Göteborg är dyra att bo i. Men det unika läget nära både centrum och Delsjöns friluftsområde har gjort dem eftertraktade ändå.

– Vi flyttade hit för att vi ville komma närmare naturen. Samtidigt har vi en spårvagnshållplats precis intill och promenadavstånd till stan. Jag kan faktiskt inte komma på något bättre läge i Göteborg, säger Julia Thorén.

Hon har lämnat Gamlestaden och är nybliven hyresgäst i bostadsområdet Örgryte-Torp, som håller på att växa fram där det gamla radio- och tv-huset låg.

Läs ocksåHFAB blir elleverantör

Totalt ska det bli 500 nya bostäder, varav 200 hyresrätter. Hyreslägenheterna byggs av Poseidon, och en stor del av de boende har fått sin lägenhet genom bolagets internkö. Det gäller både Julia Thorén och grannen Jan Hernod.

– Vi bodde i Gårda, men var trötta på oljud och gnissel och att inte kunna öppna fönstret, säger han.

Jan Hernod och hans fru bodde i nyproduktion även i Gårda. Men det är ännu högre hyra här.

Läs ocksåSju av tio svenskar vill att politiker fokuserar mer på bostäder

– Därför funderade vi både två och tre gånger extra, innan vi bestämde att det är värt pengarna. Fast man undrar ju varför det ska vara så dyrt att bygga hyresrätter, säger Jan Hernod.

Läs också Största värden vill utöka rökförbud Klartecken för jättebygge i storstäderna Poseidon krävde hyresgästerna på 400 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.