HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nyrenoverade badrum för 280 kronor i månaden

Mariestad Mariehus totalrenoverar 152 badrum på Lindebäcksvägen. – Även våra hyresgäster i det befintliga beståndet måste känna att vi bryr oss, säger vd:n Jonas Hedberg.

I dag, tisdag, och i morgon, onsdag, blir det information för Mariehus hyresgäster på Lindebäcksvägen. Planen är att samtliga 152 lägenheters badrum ska totalrenoveras. Från sextiotalsstandard till dagens kvalitetsnivå.

– Vi bjuder in till möten där vi informerar om hur renoveringen kommer att gå till och vad det kommer att kosta hyresgästerna, säger det kommunala bostadsbolagets vd, Jonas Hedberg.

Läs ocksåSmåbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"Många i området runt Siriusgatan pratar begränsad svenska, eller ingen alls. Khaled Arouf, som själv talar arabiska, har pratat med grannar som inte vet hur de ska kunna uttrycka invändningar mot fastighetsägarens planer. ”Folk är ibland rädda. De kommer från hemländer med massa problem. De tror fortfarande att de inte får säga nej. Det försöker vi säga till Familjebostäder, att det här kommer att påverka hela samhället här. Men ingen har lyssnat.”

280 kronor i månaden, det blir hyreshöjningen, när badrummen är klara. Vilket beräknas under mars och april under nästa vår. 

– Tanken är att renoveringen ska dra igång efter semestern, säger Hedberg. 

Hur kommer de nya badrummen att se ut?

Läs ocksåVattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärdenFörra veckan stängde hyresvärden av vattnet hemma hos Cristian Muñoz, Rebecca Hådell och dottern Luna. Med bara några veckors varsel lyckades familjen snabbt hitta en andrahandslägenhet de kan bo i under den månad som renoveringen väntas pågå.

– I allra flesta fall kommer vi att byta ut badkaren mot dusch. Men vill man absolut ha kvar sitt badkar sätter vi in ett nytt fräscht. Sedan blir det våtrumsmatta och våtrumstapet, säger Hedberg. 

Badrumsrenoveringarna på Lindebäcksvägen beräknas kosta 21 miljoner kronor. Investeringen är en första etapp i en badrumssatsning som så småningom ska resultera i närmare 500 nyrenoverade badrum. 

– Efter Lindebäcksvägen står våra fastigheter på Södra vägen och Drottning Kristinas väg på tur. Det projektet innefattar 325 lägenheter. Tanken är att vi ska dra igång det under nästa vår med förhoppning om renoveringsstart hösten 2016, säger Hedberg och tillägger:

Läs ocksåHåkan och Tinnas värd sänker hyrorna och ska betala tillbaka 774 000 kronorTinna Knapes och Håkan Janssons specialbyggda kök revs ut. Sedan chokchöjde värden hyran. Nu sänks den igen och de får pengara tillbaka.

– Eftersom fastigheterna är gamla och en del hyresgäster bott där länge känns det väldigt kul att kunna göra den här satsningen. Även våra hyresgäster i det befintliga beståndet måste känna att vi bryr oss. Att vi inte bara satsar på nybygge, säger Hedberg.

Parallellt med renoveringarna påbörjar Mariehus även byggandet av två höghus på Ekudden. Investeringen ligger på 80 miljoner kronor och ska resultera i 44 nya lägenheter vid Tidans utlopp. Byggstart blir det av Peab i höst. 

Läs också Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000 Chockhöjd hyra stred mot lagen – nu får Håkan och Tinnas värd betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.