HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nystart för Hyresgästföreningen i Mjölby

Mjölby Hyresgästföreningen i Mjölby-Boxholm-Ödeshög har återuppstått. Efter en del övertalning gick Birgitta Gustafsson från Skänninge med på att axla ansvaret som ordförande.
Foto: Jenny Knutsson
Birgitta Gustafsson vill jobba för att de yngsta hyresgästerna ska få mer inflytande.

Hon har mycket att stå i för tillfället, Birgitta Gustafsson. När vi träffas i hennes lägenhet i centrala Skänninge har hon fullt upp med att förbereda för en kommande flytt.

– Det är en del kvar att fixa med, men det löser sig, säger hon.

Läs ocksåHyresgäster skildrar sitt Prästgårdsliden

Hon beskriver sig själv som en föreningsmänniska. Hyresgästföreningen är bara ett exempel på föreningar som hon är aktiv i. Och där har hon lång erfarenhet.

– Jag bodde i Åtvidaberg tidigare och satt i styrelsen där i ungefär tio år, berättar hon.

2011 gick flyttlasset till Skänninge, där hon engagerat sig i en lokal hyresgästförening. Men vid årsmötet tidigare i vår tog hon ett kliv upp i organisationen då hon valdes till ny ordförande för föreningen i Mjölby-Boxholm-Ödeshög i en styrelse med sammanlagt sju ledamöter. Det betyder att verksamheten nu tagit fart igen efter att ha legat nere ett år eftersom det till förra årsmötet inte gick att få ihop någon styrelse.

Annons

– De fick övertala mig. Jag tycker att man borde försöka få in fler yngre, som har mer ork och nya idéer. Men det verkar vara svårt, säger Birgitta Gustafsson.

Varför tackade du ja?

– För att jag tycker att det behövs en förening här helt enkelt. Finns det ingen styrelse så finns det ingen verksamhet och då finns det kanske inte heller några medlemmar snart. Det behövs en stark part som kan prata med hyresvärdarna.

Vilka frågor tycker du är viktigast att arbeta med?

Annons

– Dels tycker jag att det är viktigt att få i gång mer verksamhet i områdena, för det är ganska dåligt med det nu men vi måste också jobba för att få fler yngre att engagera sig.

Hon menar att ett sätt kan vara att öka de yngsta hyresgästernas inflytande, till exempel när utemiljön i ett område ska göras om.

– Varför inte fråga barnen hur de vill ha det? säger Birgitta Gustafsson.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.