Annons

Hyresgäster skildrar sitt Prästgårdsliden

Mjölby Hur ser Prästgårdsliden ut genom hyresgästernas kameralins? Bostadsbolaget i Mjölby och Hyresgästföreningen ordnar en foto- och teckningstävling för de boende. De första bidragen har redan kommit in.
Foto: Jenny Knutsson
Bo Windolf har lämnat in två bidrag. Det kan bli fler.

– Tanken är att de som bor här ska visa upp hur just deras Prästgårdsliden ser ut, berättar Kent Gustavsson, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, om fototävlingen.

Motivet måste vara från bostadsområdet. I övrigt är begränsningarna få, men temat ska vara ”tillsammans på Prästgårdsliden”.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När tävlingen drog i gång i dag fanns personal från både Hyresgästföreningen och Bostadsbolaget på plats i området för att berätta mer. En av dem som kom för att lämna in ett bidrag är Bo Windolf, som har bott där sedan 2007.

– Jag blev så ledsen när de byggde det här området för här låg den finaste ådalen i Mjölby och vackra ängar. Prästgårdsängen kallades det då, säger han.

Men trots besvikelsen då känner han sig nöjd i dag.

Läs ocksåFriad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet"En sammansatt bild i ett kollage med silhuetter, sms och en sönderbränd spis.

– Det här är det finaste området att bo i tycker jag. Särskilt när man bor högt upp och har utsikt över stan.

Annons

Bo Windolf fotograferar mycket och hans bidrag till tävlingen är två bilder tagna från den egna balkongen. Båda visar grannar med deras hundar i den lummiga miljön.

Vad fotograferar du helst?

Läs ocksåVärden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igenEn dammsugare och ett överfullt soprum.

– Livet över huvud taget. Jag har en stor familj med 20 barnbarn så det blir många bilder på dem.

Även om båda tävlingarna är öppna för alla åldrar vänder sig teckningstävlingen kanske främst till barnen i området.

– Uppgiften är att teckna ditt drömboende. Hur du vill ha Prästgårdsliden i framtiden? säger Kent Gustavsson.

Annons

Varför just foton och teckningar?

– Vi vill testa något nytt och se om vi når andra grupper än de som brukar komma på våra aktiviteter, säger Kent Gustavsson.

– Man kan kalla det grannsamverkan. Vi vill knyta ihop grannarna och skapa engagemang och gemenskap, säger Jan Wistfors, distriktschef hos Bostadsbolaget.

Tävlingarna är bara öppna för hyresgäster som bor på Prästgårdsliden och det går bra att lämna in bidrag till och med den 10 november. Vinnarna utses av en jury från Hyresgästföreningen och Bostadsbolaget. Prisutdelning sker i samband med att bilderna visas på en utställning i området i december och Kent Gustavsson hoppas att de även kan ställas ut på biblioteket.

Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.