Annons

Nytt hyreshus planeras i Söderköping

Söderköping Ett nytt hyreshus med upp till 20 lägenheter. Det planerar Ramunderstaden att bygga i närheten av Korskullen camping i Söderköping.
Foto: Jenny Knutsson
Här vill Ramunderstaden bygga ett nytt hyreshus med upp till 20 lägenheter.

Det kommunägda bostadsbolaget Ramunderstaden satsar nu vidare på att bygga nya lägenheter i Söderköping. Förra året blev den första etappen klar på Vikingavallen med 40 lägenheter fördelade på tre stycken nya hyreshus. Förberedelser pågår nu för att komma i gång med den andra etappen med ytterligare 57 planerade lägenheter.

Men utöver Vikingavallen planerar bolaget även att bygga ett nytt hyreshus vid Industrigatan och Beatelundgatan, i närheten av Korskullen camping. Ramunderstaden har fått markanvisning av kommunen för den i dag obebyggda tomten i Södra Eriksvik.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Vi vill bygga så centralt som möjligt och den här tomten är jätteintressant för oss. Vi har skissat på ett hus som skulle kunna ge mellan 16 och 20 lägenheter, säger Stefan Karlsson, projektchef på Ramunderstaden.

Annons

För närvarande inväntar bolaget kommunens arbete med en ny detaljplan för området.

— Om allt går som det ska så kan vi vara igång där om ett år eller två. Det är tänkbart att det kan ske samtidigt som vi bygger andra etappen på Vikingavallen, förklarar Stefan Karlsson.

Annons
Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

 

Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.