Annons

Nytt kvarter lockade nyfikna

Norrköping Till sommaren påbörjas inflyttningen i det nya kvarteret Kopparhusen i Norrköping. Efterfrågan på nya lägenheter är fortsatt stor enligt Hyresbostäder.

I drygt två och ett halvt år har hörntomten vid Kungsgatan och St Persgatan i centrala Norrköping varit en byggarbetsplats. Men till sommaren ska det nya kvarteret Kopparhusen stå klart för inflyttning. När Hyresbostäder visade några av de nya lägenheterna lockades flera nyfikna dit.

— Vi har börjat att titta efter en annan lägenhet och vi vill ha något större, så vi gick hit för att kolla, säger Pauline Schneberger.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Det ligger i det område som vi vill bo, centralt nära strömmen och nära spårvagnen. Vi har inte bestämt oss, så vi får se, säger Emil Persson.

Det nya kvarteret innehåller både kontorslokaler, restauranger och har både 122 stycken studentbostäder och 43 hyreslägenheter. Vid visningen fanns bara en handfull av de vanliga hyreslägenheterna kvar till uthyrning.

— Vi är jättenöjda med intresset för det är en tuff konkurrens på marknaden, där många bygger nytt. Vi började med uthyrningen för ett år sedan och nu ser vi att det kommer att bli fullt uthyrt utan problem, säger Thomas Gustafsson, uthyrningschef på Hyresbostäder.

Annons
Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

Hyreslägenheterna består av 1–4 rum och kök och har en hyra på mellan cirka 7 800 kr och 13 000 kronor i månaden.

— Det är där hyresnivåerna ligger i dag kring nyproduktion, det är jämförbart med de bostäder vi bygger i kvarteret Domaren, säger Thomas Gustafsson.

I Norrköping pågår för närvarande flera bostadsbyggen och inom kort släpps flera nya hyreslägenheter på marknaden. Enbart Hyresbostäder har flera större byggprojekt i gång utöver Kopparhusen.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

I till exempel kvarteret Domaren byggs 82 lägenheter, i Sandbyhov 42 lägenheter och i Skärblacka ska bygget av ett 30-tal lägenheter strax dras i gång. Utöver det planeras nya bostäder i Lindö, kvarteret Rosen och inre hamnen.

Annons

Ni är inte oroliga för att ni bygger för mycket?

— Nej, vi ser fortfarande en stor efterfrågan på lägenheter samtidigt så gäller det att vara lyhörd och bygga det som marknaden efterfrågar. Vi kan se en trend att nyproduktionen lockar lite yngre målgrupper. Vi har i dag tre och ett halvt års kötid till våra bostäder, då har nyproduktionen blivit en snabbare väg in på bostadsmarknaden för många yngre, säger Thomas Gustafsson.

Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.