Annons

Nytt liv i Tierpsförening

Tierp Hyresgästföreningen i Tierp har fått ett uppsving. Den nye ordföranden Börje Larsson ska börja med att starta upp lokala föreningar runt om i kommunen.

Hyresgästföreningen har tappat medlemmar i Tierp på sistone och har inte haft en fungerande styrelse det senaste året. Men nu ser det ut som att trenden är på väg att vända. 45 personer kom på årsmötet den 18 mars. En ny styrelse har bildats och även en förhandlingsdelegation som består av 20 personer.

–Vi har fått bra hjälp från Gävle med att fånga upp folk. En anställd har jobbat stenhårt med att ringa runt till medlemmar och fråga om de kan tänka sig att engagera sig i Hyresgästföreningen, säger Börje Larsson, nyvald ordförande för Hyresgästföreningen i Gävle.
Han tycker att det ser ljust ut för hyresgäströrelsen i Tierp, som nu har över tusen medlemmar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

–Det är inte så konstigt att folk gick ur när de inte såg att det hände något lokalt. Varför ska man betala medlemsavgift för något man inte vet om att det finns?

Annons

Börje Larssons första uppgift blir att åka runt till de mindre orterna, Månkarbo, Karlholm, Skärplinge, Lövsta och Örbyhus, för att försöka dra i gång lokala föreningar där.

Vilken är den viktigaste bostadsfrågan att jobba med i Tierp nu?
– Hyrorna, som är alldeles för höga. Och att vi inte får något fritidsmedel från Tierpsbyggen, de tror att det är samma sak som boinflytandemedel, säger Börje Larsson.

Annons
Läs ocksåBeslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringarProtester mot hyreshöjande renoveringar i Bergsjön tidigare i år. Nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige bestämt att utse ombyggnadsansvariga i alla sina 13 föreningsområden.
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.