HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nytt studentboende stoppas

Norrköping De 50 planerade studentlägenheterna i kvarteret Dalkarlen i Norrköping blir för dyra att bygga. Nu läggs satsningen i malpåse.
Foto: Hyresbostäder
Här skulle 50 studentlägenheter byggas i Norrköping.

I mitten av maj tog Hyresbostäder spadtaget för 100 nya studentlägenheter i kvarteret Klockan i Norrköping. Tanken var även att ta ytterligare ett spadtag för ett nytt hus med 50 studentlägenheter i kvarteret Dalkarlen på St. Persgatan. Men dessa planer blir nu inte av.

– Det projektet har vi stoppat i byrålådan tillsvidare, det blir helt enkelt för dyrt. Vi är besvikna på byggmarknaden och uppmanar byggföretagen i Norrköping att anstränga sig mer, säger Lars Sandell, projektledare på Studentbo, Hyresbostäders dotterbolag.

Läs ocksåSvårt att få korridorer uthyrda - Studenter: "Sänk hyran"

Tre anbud lämnades in för bygget i Dalkarlen, men alla låg för högt i pris för att kalkylen skulle gå ihop. Enligt Sandell skulle huset kosta över 40 000 kronor per kvadratmeter att bygga, vilket är cirka 20 procent för mycket.

Annons

– Vi trodde att det skulle vara attraktivt att bygga det här mindre huset, det är hälften så stort som Klockan, men tydligen inte. Det är speciellt att bygga i innerstaden, det är trångt och mycket trafik, så det kanske påverkar, säger Lars Sandell.

Vad kommer att hända nu?

Annons
Läs ocksåLivias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betalaLivia Jönsson står bredvid en buss. Hon har långt hår.

– Vi kommer att utvärdera det här och se hur vi ska gå vidare, men som det ser ut nu kommer det fortsätta att vara parkeringsplatser på tomten.

Läs också Så höjs studenthyrorna i Östergötland Studenterna får höjda hyror En tappad nyckel kan stå dig dyrt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.