HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nytt vite på 10 000 kronor för Sevedsvärd

Malmö Sevedsvärden Lars Andersson har haft flera viteshot hängande över sig det senaste året. Nu döms ytterligare ett ut på på 10 000 kronor kopplat till fuktproblem i ett hus på Köpmansgatan i Malmö.
Foto: Anders Paulsson

Det är ett hål i en duschvägg i en lägenhet på Köpmansgatan 18 på Seved i Malmö som är problemet. Miljöförvaltningen har krävt att det ska åtgärdas och att hyresvärden Lars Andersson gör en fackmässig kontroll för att det se om det finns mögel i lägenheterna i resten av huset. Kravet kom redan i somras men när miljöförvaltningen gjorde en uppföljande kontroll i höstas fanns det fortfarande så kallad ”mikrobiell påväxt” – vilket tyder på att det kan finnas mögel eller någon typ av svamp – i bostäderna och nu tvingas Lars Andersson att betala ett vite på 10 000 kronor på grund av slarvet. Men Lars Andersson tar det hela med ro.

– Det är ett ärende från i höstas och för min del anser jag att jag har gjort det jag ska nu. Det är färdigt och jag har inte hört något mer från miljöförvaltningen om det, säger Lars Andersson.

Läs ocksåCarl öppnade hemmet för kompisfamiljen - hotades av vräkning

 

Läs också Fastighetsägaren Ola: inför körkort för hyresvärdar En fråga om liv och död - gratis boendestöd avgörande för Peter Så tycker vi om att jobba hemma Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.