Annons

Obetalda hyror på 28 000 kronor – nu åker hyresgästen ut

Helsingborg Hyresgästen hävdar att han inte betalat sina hyror på grund av att värden inte totalrenoverat lägenheten. Hyresnämnden tog inte hänsyn till det. Nu får mannen flytta.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresvärden tog ut överhyran i kontanter.

Lägenheten på två rum och kök i Helsingborg hyrdes ut till mannen i februari 2015. Mannen har sedan dess bott till och från i Libanon. I september förra året fick hyresvärden veta att mannen inte bodde i lägenheten och skickade ut ett varningsbrev för otillåten andrahandsuthyrning och försenade hyresinbetalningar.

I oktober svarade hyresgästen sin hyresvärd i ett brev där han erkände att han inte längre bodde i lägenheten utan att det var hans bror som bodde där. Därefter kontaktade hyresgästens mamma bostadsbolaget och krävde att lägenhet skulle renoveras eftersom hyresgästens flickvän skulle flytta in.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt modern hade hyresvärden lovat en totalrenovering när sonen skrev kontraktet 2015 men inget hade hänt. Hon tömde lägenheten i december, gav bostadsbolaget tre nyckar och hyresgästen som då befann sig i Libanon, hade sin nyckel kvar och uppgav att han gärna ville ha kvar lägenheten. Orsaken till de obetalda hyrorna var enligt hyresgästen den uteblivna renoveringen.

Annons

Då parterna inte kom överens avgjordes fallet i Hyresnämnden i Malmö som beslutade att hyresgästens kontrakt upphörde den 31 januari i år. Hyresgästen uppmanades att flytta omedelbart.

Hyresnämnden grundar sitt beslut på de obetalda hyrorna mellan januari och maj månad i år. Den totala hyresskulden är på 28 035 kronor. Nämnden menar att när man inte betalar sina hyror i tid och har en hyresskuld på över 28 000 kronor har man åsidosatt sina plikter som hyresgäst och att kontraktet inte bör förlängas. Nämnden prövade inte de andra orsakerna som otillåten andrahandsuthyrning eller om mannen har behov av lägenheten.

Annons
Läs ocksåHyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyrorPerson som river hyreskontraktet.

Beslutet kan överklagas till Svea hovrätt till och med den 29 maj.

Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.