Annons

Öbo:s vd vill ge var tionde lägenhet till nyanlända

Örebro En diskussion pågår mellan Örebrobostäder och de privata fastighetsägarna om att ge en del av de lägenheter som blir lediga till nyanlända.

Det kan ta år av köande för att ens få chans på en lägenhet hos Örebrobostäder. Trots det sticker Örebrobostäders vd Ulf Rohlén ut hakan och säger till Sveriges Radio P4 Örebro att han vill att var tionde ledig lägenhet går till en nyanländ.

Förslaget har möts av både ris och ros i sociala medier. Vissa menar att det är diskriminering mot svenskar. Andra tycker att det är värt ett försök.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Öbo:s vd Ulf Rohlén vill att fastighetsägarna gemensamt ska ta ett ansvar och erbjuda var tionde bostad till en nyanländ. 

Annons

– Har man flytt i gummibåt över Medelhavet och inte har någonstans att bo och ingen som ställer upp och hjälper till, då tycker jag det är en skam. Vi måste helt enkelt hjälpa och göra vad vi kan, säger Ulf Rohlén till Sveriges Radio P4 Örebro

Han ser förslaget som ett sätt att försöka bryta segregationen i Örebro.

Annons
Läs ocksåÖrebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"Bilden visar i huvudsak en del av en beige fasad. En röd pil visar på ingången till Hyresgästföreningens framtida lokaler.

– Samtidigt tycker jag inte att det är nån bra lösning, att samla alla nyanlända på ett ställe. I stället ser jag en möjlighet till bättre integration genom att nyanlända hamnar runt om i alla Örebros bostadsområden, säger Ulf Rohlén till radiokanalen.

Läs också "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut" Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.