HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Öckerö Bostads vill höja hyran med upp till fem procent

Öckerö Nu inleder Öckerö Bostads förhandlingar om årets hyror. Övärden vill höja hyran med upp till fem procent, och det redan från årsskiftet.

Det var i våras som kommunägda Öckerö Bostads senast höjde hyran efter att till slut ha nått ett avtal med Hyresgästföreningen. Parterna förhandlade i flera månader men kunde enas först efter medling på riksnivå.

Den nya hyran gällde från och med januari 2013. Närmare 400 hyresgäster tvingades därmed betala flera månaders hyreshöjningar i efterskott, eftersom uppgörelsen dröjt.

Läs ocksåNu höjs hyrorna på Öckerö

Nu finns risk för en upprepning av fjolårets scenario. Öckerö Bostads vill denna gång höja hyrorna med upp till fem procent, enligt information som Hyresgästföreningen gått ut med till sina medlemmar på öarna.

Bostadsbolaget vill också att nya hyror ska gälla från och med årsskiftet, en tidpunkt som alltså redan passerat. Går kravet igenom kan de boende på nytt få betala höjningen i efterhand.

Men än är inget klart. Först ska saken förhandlas med Hyresgästföreningen. Parterna möts inom kort vid förhandlingsbordet.

Läs ocksåHöjda hyror i Stenungsund och på Orust

LÄS MER
Vad har andra hyresvärdar begärt att få höja hyran med i år? Här hittar du listan för hela Västra Götaland.

En del av årets hyror är redan klara. Läs listan här.

Fakta: Öckeröhyror

För ett tiotal år sedan hade Öckerö en av landets högsta hyresnivåer på grund av sitt unga fastighetsbestånd. Det senaste decenniet har bolaget höjt hyrorna minst av alla kommunala hyresvärdar i Storgöteborg. Ändå har hyresgästerna fortfarande en av de högsta kvadratmeterhyrorna i Västsverige.

Läs mer genom att klicka på länken ovan.

Läs också Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.