Annons

Oenighet om Vänersborgshyror

Vänersborg Efter sju timmars förhandling stod det klart att Vänersborgsbostäder och Hyresgästföreningen inte kan enas om hyrorna för 2015. Andra strandningen på två dagar är ett faktum.

Kommunala Vänersborgsbostäder yrkade på 2,46 procent högre hyror nästa år. Skälen var bland annat ökade kostnader för löner, reparationer och fastighetsskötsel.

Förhandlingen började i går och blev en lång historia som inte fick något avslut. Efter sju timmars diskuterande valde Vänersborgsbostäder att begära central medlingshjälp. Ingen av parterna vill gå in på några detaljer om orsakerna.
– Jag kan bara konstatera att vi står för långt ifrån varandra. Det fanns ingen anledning att fortsätta förhandla, säger Vänersborgsbostäders vd Gunnar Johansson till Hem & Hyra.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresgästföreningens förhandlare Siv Fransson beklagar att parterna inte kunde komma överens lokalt.
– Orsaken till oenigheten är inget vi diskuterar offentligt, vi hoppas nu på en lösning när medlarna återkommer till oss, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Gunnar Johansson ser det inte som troligt att hyran kan vara klar till årsskiftet.
Närmast får parterna invänta ett medlingsbud från Hyresmarknadskommittén (HMK), som består av centrala förhandlare från Hyresgästföreningens Riksförbund och de allmännyttiga värdarnas organisation Sabo. Om de inte kan acceptera budet fattar HMK ett bindande beslut om 2015 års hyra.

Annons

RELATERAT:
Läs Hem & Hyras artikel om de strandade förhandlingarna i Mellerud.
Här hittar du alla hyresyrkanden i Västra Götaland och här finns vår lokala lista över färdiga hyresuppgörelser.

Läs också Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Uppsalahems hyror klara efter strandning Sveriges största hyresuppgörelse strandar Segdragen förhandling över - Vänersborgsbostäder höjer hyran med 4,48 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.