HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Oförändrad avgift för medlemmarna i region Mitt

Eskilstuna Medlemsavgiften ska ligga kvar på 80 kronor i månaden de kommande två åren. Det beslutade Hyresgästföreningen region Mitts fullmäktige i helgen. Regionen får därmed den lägsta avgiften i landet, tillsammans med Södra Skåne.

Bakgrunden till att region Mitt kan ha en lägre avgift än i de flesta andra delar av landet är att regionen har gjort ett positivt ekonomiskt resultat flera år i rad. Målsättningen är att varken gå med vinst eller förlust över en treårsperiod, men även när regionen har lagt en underbalanserad budget har det slutat med plusresultat. Under 2018 och 2019 siktar region Mitt på att gå back med sammanlagt 7,7 miljoner kronor.

Nina Hedlund, regionchef i region Mitt.

– Vi strävar efter att maximera verksamheten och därför budgeterar vi för underskott de kommande två åren. Nu vill vi förverkliga all den verksamhet vi har planerat. I det här läget finns det ingen anledning att höja medlemsavgiften, säger Nina Hedlund, regionchef i region Mitt.

Annons

84 ombud deltog i höstfullmäktige, som hölls i Eskilstuna. Nytt för i år var att beslut om rambudget och verksamhetsplan togs för två år i stället för ett. Fullmäktige valde också 18 ombud och åtta ersättare till Hyresgästföreningens förbundsstämma nästa år, och antog ett uttalande om konceptrenoveringar.

Annons
Fakta: Medlemsavgiften i olika regioner

80 kr/månad: Mitt, Södra Skåne

82 kr/månad: Norra Skåne

85 kr/månad: Aros-Gävle, Stockholm (från 1 februari 2018), Norrland, Västra Sverige, Bäsk, Sydost

Läs också Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Minusbudget klubbad i region Västra Sverige – ombildningar och renovräkning i fokus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.