Annons

Olycksdrabbad barnfamilj i Landskrona måste flytta

Landskrona I Svea hovrätt tog kampen om att få bo kvar slut. Barnfamiljen i Landskrona, som under ett år drabbades av två vattenläckor och en lägenhetsbrand, får inte bo kvar.
Foto: Anna Hultberg
Under ett år drabbades barnfamiljen i Landskrona av två vattenläckor och en brand. Slarv – ansåg värden och avslutade hyreskontraktet. En ren olyckshändelse menade hyresgästen och Hyresgästföreningen som tog ärendet till Svea hovrätt. Där tog det stopp. Familjen får inte bo kvar.

Hem och Hyra har tidigare skrivit om barnfamiljen i Landskrona som blev uppsagd på grund av en brand och två vattenläckor. Värden ansåg att familjen hade orsakat skadorna på grund av oaktsamhet och slarv.

Hyresgästföreningen som hjälpte familjen att driva ärendet i hyresnämnden menade att det handlade om tre enskilda händelser. Det uppgavs även att det handlar om en stor familj med många barn och att det hade varit oproportionerligt om hyresavtalet upphörde på grund av händelserna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden valde att gå på hyresvärdens linje och meddelade i november förra året att familjen måste lämna sin bostad. Familjen fick dock uppskov med flytten till slutet av februari. Hyresgästföreningen hjälpte familjen att överklaga ärendet till Svea hovrätt. 

Men Svea hovrätt valde att gå på hyresnämndens linje. Familjen får inte bo kvar i bostaden. Någon möjlighet att överklaga ärendet ännu en gång finns inte.

Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.