Annons

Omstritt hus på Törnkärsgatan tvångsförvaltas

Malmö Sedan flera år tillbaka har hyresgäster i huset på Törnskärsgatan vädjat om hjälp från Hyresgästföreningen i hopp om åtgärder som kan sätta stopp för vanskötseln av fastigheten. Efter flera tidigare rättsliga turer har nu hyresnämnden bestämt att huset ska tvångsförvaltas.

​Beslutet gäller omgående och varar i tre år. Huset på Törnskärsgatan 6 har blivit en följetong för Hyresgästföreningen som redan för sju år sedan försökte få fastigheten tvångsförvaltad.

Annons
 
Vid det tillfället lyckades fastighetsägaren, Douglas Hyttenberg, då 78 år, övertyga hyresnämnden om att han skulle rätta till de brister i skötsel och underhåll som fanns.
 
Därför fick fastighetsägaren som själv bor i huset ytterligare en chans att visa att han klarade av att förvalta fastigheten.
I efterhand kunde hyresgästerna konstatera att de åtgärder som gjorts inte var tillräckliga.
 
Trasiga lås som gjort att många obehöriga kunnat ta sig in i huset, dåliga fönster och allvarliga brister i elsystemet är bara några av de punkter som presenterats som bevis på att fastigheten fortfarande är misskött på ett sätt som drabbar hyresgästerna.
I våras dömde Svea hovrätt ut ett vite på 170 000 kronor för att fastighetsägaren inte hållit tidigare löften att åtgärda problemen.
 
Vid senaste prövningen i hyresnämnden accepterade fastighetsägaren en tvångsförvaltning. Han hade önskemålet att beslutet skulle gälla först från årsskiftet vilket varken nämnden eller Hyresgästföreningen kunde acceptera.
 
– Det är viktigt att förvaltaren börjar åtgärda problemen snabbt, inte minst när det gäller fönsterna som behöver ses över innan vintern, säger Catarina Tillroth som är jurist på Hyresgästföreningen södra Skåne.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.