HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ordförande på dubbla stolar

Lund Hyresgästföreningens ordförande i kvarteret Solglittret i Lund är också ordförande i den nybildade bostadsrättsföreningen med samma namn.– Jag vet att det här är känsligt men efter att ha vänt på alla argument för och emot många gånger är jag övertygad om att en försäljning till en bostadsrättsförening är det bästa även för de hyresgäster som vill bo kvar, säger Robert Regi.

​Han bor sedan 15 år tillbaka i kvarteret Solglittret vid Sunnanväg. Hans nuvarande bostad tillhör ett av tre områden med sammanlagt 600 lägenheter i Lund som fastighetsägaren Akelius vill sälja till nybildade bostadsrättsföreningar.

– Om vi som vill bo kvar ska ha en chans att i större utsträckning påverka standarden i våra hus och lägenheter är detta enda sättet, menar Robert Regi.
Han ser personligen ingen ideologisk konflikt i att ta tillvara hyresgästernas intressen samtidigt som han ska företräda medlemmarna i bostadsrättsföreningen.

Läs ocksåMaktskifte stoppar ombildningar i GöteborgHyresgästföreningen har i flera år protesterat högljutt mot planerna på att ombilda tusentals kommunala hyresrätter till bostadsrätter. Tarja Jokinen i Hjällbo är en av de hyresgäster vars hus varit till salu.

– Min uppfattning är att Akelius tvingat fram den här lösningen, säger Robert Regi.
Han har tröttnat på de begränsade möjligheter som funnits för att påverka standarden i sin egen lägenhet. Robert Regi och hans familj har även fått nej från fastighetsägaren när de själva erbjudit sig att bekosta ett köksbyte.

Ola Svensson, ortschef för Akelius i Lund, poängterar att hyresgästen får byta kök om lägenheten återställs vid utflyttning.

– Jag vill hävda att Akelius sköter sina fastigheter väl. Med cirka 1 500 lägenheter att förvalta enbart i Lund fungerar det inte om varje hyresgäst får göra som den vill, säger Ola Svensson.

Läs ocksåSå påverkas du som hyresgäst av budgeten i GöteborgÖkad byggtakt och bättre skydd för renovräkning ingår i Göteborgs nya budget, utformad av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.
Läs också Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.