Annons

Ordförande på dubbla stolar

Lund Hyresgästföreningens ordförande i kvarteret Solglittret i Lund är också ordförande i den nybildade bostadsrättsföreningen med samma namn.– Jag vet att det här är känsligt men efter att ha vänt på alla argument för och emot många gånger är jag övertygad om att en försäljning till en bostadsrättsförening är det bästa även för de hyresgäster som vill bo kvar, säger Robert Regi.

​Han bor sedan 15 år tillbaka i kvarteret Solglittret vid Sunnanväg. Hans nuvarande bostad tillhör ett av tre områden med sammanlagt 600 lägenheter i Lund som fastighetsägaren Akelius vill sälja till nybildade bostadsrättsföreningar.

– Om vi som vill bo kvar ska ha en chans att i större utsträckning påverka standarden i våra hus och lägenheter är detta enda sättet, menar Robert Regi.
Han ser personligen ingen ideologisk konflikt i att ta tillvara hyresgästernas intressen samtidigt som han ska företräda medlemmarna i bostadsrättsföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Min uppfattning är att Akelius tvingat fram den här lösningen, säger Robert Regi.
Han har tröttnat på de begränsade möjligheter som funnits för att påverka standarden i sin egen lägenhet. Robert Regi och hans familj har även fått nej från fastighetsägaren när de själva erbjudit sig att bekosta ett köksbyte.

Annons

Ola Svensson, ortschef för Akelius i Lund, poängterar att hyresgästen får byta kök om lägenheten återställs vid utflyttning.

– Jag vill hävda att Akelius sköter sina fastigheter väl. Med cirka 1 500 lägenheter att förvalta enbart i Lund fungerar det inte om varje hyresgäst får göra som den vill, säger Ola Svensson.

Annons
Läs ocksåEfter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation
Läs också Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.