Annons

Oro i Alingsås inför försäljning

Alingsås Alingsåshem närmar sig en försäljning av drygt en tredjedel av sitt bestånd. Något som skapar oro hos hyresgäster i utpekade områden.

För jävligt. Så beskriver hyresgästen Petra Thörnblad känslan efter att hon fått veta att området där hon bor är ett av de områden som angetts som tänkbart inför en försäljning.

– Jag låg vaken nästan hela natten och funderade över vad som kommer att hända. Inte så mycket för min egen del utan för alla äldre som bor här, alla de som bott här sedan husen byggdes mer eller mindre. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Petra Thörnblad bor på Rådmansvägen i Alingsås. Som Hem & hyra berättat tidigare i veckan är kvarteret Rådmannen ett av flera områden som Alingsåshems vd tagit fram och förklarat som lämpliga att sälja. En försäljning måste klubbas i kommunfullmäktige för att gå igenom och än finns inga konkreta förslag. Men det faktum att vissa kvarter pekats ut gör att det känns nära, menar Petra Thörnblad.

– Det har gått rykten om försäljning tidigare men det har aldrig varit så konkreta planer tidigare.

Annons

Även Petras svärföräldrar, Monica och Ingvar Thörnblad, bor i kvarteret. Sedan 45 år. De hoppas att de ska slippa flytta. 

Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.

– Vi trivs så gott. Det här känns inte roligt alls, säger Monica.

Det de framför allt reagerat på är formuleringen om att de kvarter som pekats ut som lämpliga för försäljning har beskrivits som hus med ”hyreshöjningspotential”.

– Vi måste ju ha råd att betala hyran. Så enkelt är det. Har vi inte det måste vi flytta. Men vi hoppas att vi slipper, säger Ingvar.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Längre ner på samma gata bor Addin Tran. Han har flyttat in för bara några månader sedan. Han kände inte till Alingsåshems planer på att sälja men tror inte det kommer göra så stor skillnad om en privat värd tar över. Eventuell renovering och höjd hyra ser han inte som ett problem.

– Får jag bara kvar min lägenhet så spelar det ingen roll för mig vem som äger den, säger han. 

Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.