Annons

Ovanligt med avstängning

Växjö Att stänga av någon från ett förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen sker väldigt sällan, berättar Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman.
– Det är extremt ovanligt och jag känner inte till att det har handlat om samarbetssvårigheter. Däremot har det hänt att någon suspenderats där det funnits rasistiska förtecken, säger förbundsordförande Barbro Engman.
Hur påverkar det förtroendet för Hyresgästföreningen?
– I alla föreningar händer det att det kommer ett gäng människor som helt enkelt inte drar jämnt. Det har ingenting med förtroendet för Hyresgästföreningen att göra. Det här är beroende av de personer som var inblandade i det här, inte att Hyresgästföreningen driver särskilda frågor eller vår blotta existens.
Hon tror att folk kommer att ha åsikter om beslutet.
– Man önskar ju alltid att sådant här gick att lösa på annat sätt men tyvärr händer det att det blir så djupgående att det inte går att hitta någon bra lösning.

Annons
Fakta: Suspension


Om särskilda skäl föreligger kan förbundsstyrelsen besluta att medlem för viss tid eller tills vidare inte får inneha förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen eller ha uppdrag i lokal verksamhet.

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.