HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Över 6 miljoner till medlemmarna

Stockholm Hallå där, Susann Wikström, chefsjurist på Hyresgästföreningen, där juridiska enheten i år sparat 6 316 347 kronor åt medlemmarna.

Över sex miljoner. Så mycket har den juridiska enheten på Hyresgästföreningen i Stockholm hjälpt medlemmarna att spara 2016. Förrförra året var summan över 12 miljoner, men då ingick en stor del till hyresgäster i Västerhaninge, som Akelius ersatt med 9,6 miljoner kronor efter problem med ombyggnaden i området.

Hur har utvecklingen varit?

Läs ocksåVärd skilde sig och ville ha lägenhet - sa upp hyresgäster

– Det har ökat. Riktigt allt kanske inte är registrerat, det här är det vi känner till.

Annons

Vilka är de största posterna i ersättningarna?

– Det är ersättningar för brister i lägenheten, men i nyttjandet, samt depositioner och återbetalning av andrahandshyra. En del är också skadestånd, men det är bara pengar som gått direkt till medlemmar, inte till exempel rättegångskostnader.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Vad ska jag som medlem tänka på för att få ersättning?

Annons

– Viktigast av allt är att dokumentera, att alltid spara mejl och brev. Att ringa är ingen bra idé, om du inte spelar in samtalet. Och förstås att anmäla skador, först till hyresvärden och om inte det hjälper vända dig till vår rådgivning.

Läs också Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten Så många slarvar med soporna – och så kan det straffa sig Stefans granne spred skräck i huset: "Vi vågade inte gå ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.