Annons

Övergav ostädad lägenhet – krävs på 18 000 kronor

Burlöv Hyresgästen i Arlöv flyttade ut men varken städade eller lämnade tillbaka nycklarna. Dessutom var badkaret trasigt. Det gillades inte av hyresvärden.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Hyresgästen sade upp sitt kontrakt för lägenheten i Arlöv och flyttade. Sedan dess har hyresvärden sökt henne utan framgång. Eftersom hon lämnade lägenheten vind för våg: ostädad och med ett trasigt badkar vill hyresvärden få tag på henne. Hon lämnade inte heller tillbaka lägenhetsnycklarna. Men hyresvärden har inte fått tag på henne och hon tycks sakna folkbokföringsadress. Därför har värden, Burlövsbostäder, vänt sig till tingsrätten med ett krav på 18 000 kronor.

Hyresvärden vill ha betalt för det trasiga badkaret som man tvingades byta ut, en söndrig porttelefon, nycklar, en innerdörr och städning. Dessutom var man tvungen att anlita låssmed för att byta ut låsen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Domstol avfärdar historia om svartmögel - man som hyrde villa får betala över 330 000 Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Hyresvärden slängde Peters alla saker: "Min pensionärsdröm har gått i kras" Fastighetskung stäms på 300 000 för tvivelaktiga aktieaffärer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.