Annons

Övergav ostädad lägenhet – krävs på 18 000 kronor

Burlöv Hyresgästen i Arlöv flyttade ut men varken städade eller lämnade tillbaka nycklarna. Dessutom var badkaret trasigt. Det gillades inte av hyresvärden.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Hyresgästen sade upp sitt kontrakt för lägenheten i Arlöv och flyttade. Sedan dess har hyresvärden sökt henne utan framgång. Eftersom hon lämnade lägenheten vind för våg: ostädad och med ett trasigt badkar vill hyresvärden få tag på henne. Hon lämnade inte heller tillbaka lägenhetsnycklarna. Men hyresvärden har inte fått tag på henne och hon tycks sakna folkbokföringsadress. Därför har värden, Burlövsbostäder, vänt sig till tingsrätten med ett krav på 18 000 kronor.

Hyresvärden vill ha betalt för det trasiga badkaret som man tvingades byta ut, en söndrig porttelefon, nycklar, en innerdörr och städning. Dessutom var man tvungen att anlita låssmed för att byta ut låsen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Annons
Läs också Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Hyresvärden slängde Peters alla saker: "Min pensionärsdröm har gått i kras" Fastighetskung stäms på 300 000 för tvivelaktiga aktieaffärer Anders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000" Nu kan Yasmine pusta ut – Högsta domstolen prövar inte hyresvärdens stämning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.