HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Övergav ostädad lägenhet – krävs på 18 000 kronor

Burlöv Hyresgästen i Arlöv flyttade ut men varken städade eller lämnade tillbaka nycklarna. Dessutom var badkaret trasigt. Det gillades inte av hyresvärden.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Hyresgästen sade upp sitt kontrakt för lägenheten i Arlöv och flyttade. Sedan dess har hyresvärden sökt henne utan framgång. Eftersom hon lämnade lägenheten vind för våg: ostädad och med ett trasigt badkar vill hyresvärden få tag på henne. Hon lämnade inte heller tillbaka lägenhetsnycklarna. Men hyresvärden har inte fått tag på henne och hon tycks sakna folkbokföringsadress. Därför har värden, Burlövsbostäder, vänt sig till tingsrätten med ett krav på 18 000 kronor.

Hyresvärden vill ha betalt för det trasiga badkaret som man tvingades byta ut, en söndrig porttelefon, nycklar, en innerdörr och städning. Dessutom var man tvungen att anlita låssmed för att byta ut låsen.

Läs ocksåKommunal hyresvärd stämmer byggbolag på 151 miljonerNybyggt men fortfarande tomt. Upplands-Brohus 178 lägenheter på Målarvägen-Bagarvägen har varit färdiga i över ett år.
Läs också Stämmer hyresvärden på 300 000 kronor Kristianstadpar stack från lägenhet – stäms på 38 000 Utelåst ex-pojkvän går till domstol för att få in hyran Bostadsbedragare lurade hyresgäst på 44 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.